Gazeteci’ye saldırıya kınama

Diyarbakır ve bölgede faaliyetlerini sürdüren Güneydoğu Yerel Gazeteciler Derneği (GYGD) Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya’nın gazeteci Ahmet Demir’e yönelik çirkin saldırısını kınadı. Yoğun tepki gören Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya görevinden istifa etti.

Gazeteci’ye saldırıya kınama

DİYARBAKIR-Diyarbakır ve bölgede faaliyetlerini sürdüren Güneydoğu Yerel Gazeteciler Derneği (GYGD) Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya’nın gazeteci Ahmet Demir’e yönelik çirkin saldırısını kınadı. Yoğun tepki gören Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya görevinden istifa etti.

GYGD’den yapılan açıklamada, Sarıkaya’nın hareketinin kabul edilemez olduğu belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

SALDIRIYI KINIYORUZ

“Gazeteci Muharrem Sarıkaya’nın, Gaziantep’te canlı yayın esnasında, İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Ahmet Demir’e kameralar önünde yapmış olduğu çirkin saldırı kabul edilemez. Gazetecilere yönelik küçük düşürücü saldırının üstelik bir gazeteci tarafından yapılmış olması bizleri derinden üzmüştür. Zor şartlar altında mesleklerini sürdüren meslektaşlarımıza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor; Sarıkaya’yı derhal özür dilemeye davet ediyoruz.”

SARIKAYA İSTİFA ETTİ           

Habertürk TV’nin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin'in konuk olduğu canlı yayında Muharrem Sarıkaya, İHA Gaziantep kameramanı Ahmet Demir'e tokat attığı görüntüleri sonrasında görevini bıraktı.

SARIKAYA: AMAYA, FAKATA SIĞINMAYACAĞIM

İstifasının ardından Twitter hesabından açıklama yapan Sarıkaya, "Yaşanan olayla ilgili olarak hiçbir ama, fakat ve mazeret aramıyorum; hayatım boyunca da bu olayla ilgili bir tek amaya, fakata ve mazerete sığınmayacağım. Bu hatayı meslektaşlarıma, onların da aynı duruma düşmemesi için meslek yanlışı olarak örneği olarak anlatacağım. Hataydı, temsil ettiğim kurum açısından da bana yakışmadı... Kendisinin de açıklamasında olduğu gibi, kameraman Ahmet Demir ve İHA Bölge Müdürü'nden kurumu adına özür diledim. İçimde uhde kaldı, bir saat kadar sonra tekrar telefonla aradım, her ikisinden ve ailelerinden özür dilediğimi ilettim. Dün de arayıp özrümü yineledim. Ciner Medya Grubu yönetimi ve çalışma arkadaşlarımdan da özür diliyorum. Olaya tepki gösteren tüm kamuoyundan, meslektaşlarımdan ve ailemden, onlara böyle bir olayı yaşattığım için de özür diliyorum. Bugün itibarıyla Ciner Medya Grubu Ankara Temsilciliği görevinden ayrılmış bulunuyorum. Saygılarımla" ifadesini kullandı. 

DEMİR’İN AÇIKLAMALARI

Burada Demir, Sarıkaya’nın kendisini Ankara’ya çağırdığını ve “Özür dilerim, gel sana bir yemek ısmarlayayım” dediğini açıkladı. “Daha da saçmalamaması için telefonu kapattım” diyen Demir, kendisine verilen destek dolayısıyla üzüntüsünün biraz da olsa hafiflediğini belirtti. Sarıkaya'ya dava açacağını belirten Demir, olay anını şu ifadelerde anlattı:

 "Yayın başladıktan çok kısa bir süre sonra Muharrem Bey'in telefonu çekmedi. Ben de tamamen yardımcı olmak için daha önceden ayarlamış olduğumuz telefonu ona vermeye çalıştım. Kameraman olan bir kişinin görevi bu değil. Yardım için onun yanına gidiyorum ve bana bunu yapıyor. Öyle büyük bir şoka uğradım ki ne yapacağımı çözemedim. Kameranın başına geçtim ve sadece yere baktım. Neden ona karşılık vereyim ki? Ona hiçbir şey yapmayarak ceza verdiğimi düşünüyorum. Fatma Hanım'ın da şoka uğradığını düşünüyorum. O da yayın aksamasın diye devam etti.

FATMA ŞAHİN KENDİNİ SAVUNDU

Olayla ilgili konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Cnlı yayın ortamını bozmak, orada o yayın için emek veren tüm çalışanlara karşı bir saygısızlık olacağından yayına devam etmek için büyük çaba gösterdim. Çaba gösterdim diyorum, çünkü daha önce hiç şahit olmadığım böyle bir durumda tek düşüncem yayının sürmesini sağlamaktı. Dilerim bugün karşı karşıya kaldığımız bu nahoş olay, bundan sonrasında tüm emekçilerin sosyal ortamlarının ve çalışma koşullarının iyileşmesi konusunda bir farkındalık oluşmasına vesile olur. Tüm kamuoyuna ve özellikle de basın emekçilerine en derin üzüntülerimi ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz