Geçitli patlamasının failleri 10 yıldır bulunmadı

Hakkari’nin Geçitli Köyü'nde yola döşenen mayının infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden 9 kişi mezarları başında anıldı. Patlamada yakınlarını kaybeden Cahit Erol, 10 yıldır faillerin bulunmadığını ifade ederek, "Hukuk çok ağır ilerliyor. Bu kadar uzatılması doğru değil. Biz artık faillerin bulunmasını istiyoruz” dedi.

Haberler 17.09.2020 - 11:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin Geçitli Köyünden kent merkezine giden Erol Aydnn sürdüü 65 EN 341 plakal köy minibüsünde, 16 Eylül 2010 tarihinde yola döenen maynn uzaktan kablo düzenei ile patlatlmas sonucu 9 kii ölmü, 4 kii de yaralanmt.

Patlamann 10uncu ylnda, olayda ölen Cane Dayan, Semiha Dayan, Eref Gür, irin Kurt, Raife çiftçi, Aydn Erol, Enes Erol, Abuzeyt dem ve Nurullah Umut çiftçi için mezarlar banda anma töreni yapld. Olayda olu ve yeeni bata olmak üzere 9 yaknn kaybeden Cahit Erol ve ailesinin mezarlkta yaptklar anma etkinliinde ölenlerin fotoraflarnn bulunduu pankartlar açt.

FALLER BULUNANA DEK ANMA ETKNL YAPACAIZ

Sivilleri tayan köy minibüsüne yönelik saldrnn üzerinden 10 yl geçmesine ramen faillerin bulunmadn belirten Cahit Erol, olayn failleri bulununcaya dek mezarlkta anma etkinlii düzenleyeceklerini söyledi. 10 yldr gözya döküyoruz diyen Erol, Pandemi nedeniyle mezarla yalnzca ailemle geldim. Patlamann üzerinden 10 yl geçti. Alamaktan göz pnarlarmz kurudu. çalmadm kap kalmad ama olayn failleri bulunamyor. çünkü çok planl ve kalleçe yaplan bir saldryd dedi.

HUKUK çOK AIR LERLYOR

Olayn hukuki boyutunun devam ettiini ifade eden Erol, Güpegündüz, çplak arazide ve kablolu düzenekle yaplan saldrnn aydnlatlmamas kafamzda soru iaretleri brakyor. Mahkeme devam ediyor. Olay yerinde birçok delil bulunmutu. Hukuk çok ar ilerliyor. Bu kadar uzatlmas doru deil. Biz artk faillerin bulunmasn istiyoruz eklinde konutu. Mezarlkta okunan dualarn ardndan anma etkinlii son buldu.

Ana Sayfaya Git