'Gelin çocuklarımızı hep birlikte HDP’den alalım'

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 03.06.2020 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

4 yl önce kaçrlan olu Özkan (20) için 9 Eylül 2019dan beri HDP il binas önünde oturma eylemini sürdüren Diyarbakrl Süleyman Aydn, çocuklar kaçrlan ancak eyleme katlmayan ailelere de seslendi. Onlarn da gelip çocuklarn HDPden istemesi çarsnda bulunan Aydn, öyle konutu:

çOCUKLARIMIZI HEP BRLKTE HDPDEN ALALIM

274 gündür HDP l Bakanlnn önünde eylemimizi sürdürüyoruz. Koronavirüs salgn oldu, Ramazan ay geldi, bayram geldi. Gerçi biz hiç bayram görmedik, 274 gündür HDP, Kürt ailelerini madur ediyor. Gelip bize bir açklama yapmyorlar. Ön kapdan il binasna girip arka kapdan kaçyorlar. Neden bizden kaçyorsunuz? Biz sizin gibi ekya deiliz, kaçmayn bizden. Biz burada oturan aileler eylemimizi sürdürmekte kararlyz. Eer HDP gerçekten bar istiyorsa, bar hemen yan balarndadr, gelsinler buraya. Gerçekten samimi iseler gelsinler bizim çocuklarmz PKKdan istesinler. Diyorlar ki; biz Kürtleri temsil ediyoruz, eer öyle olsayd biz buradaki tüm aileler Kürtüz, gelin sahip çkn. Siz ancak terör örgütleri PKK ve YPGyi temsil ediyorsunuz. Ben buradan çocuklar kaçrlan tüm ailelere sesleniyorum, gelin buraya, evde oturup kendi çocuklarnzn ölümünü mü bekliyorsunuz. Gelin, çocuklarmz hep birlikte HDPden alalm.

EYLEMLERMZ HEP DEVAM EDECEK

Adanann Seyhan ilçesinden 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Engin için gelerek eylem yapan anne Kamile Küçükda, çocuklarna kavuuncaya kadar HDP önündeki oturma eylemine devam edeceklerini söyledi.

çocuklarmz versinler, çkp evimize gidelim. ifadelerini kullanan Küçükda, öyle konutu:

Oras Allah yolu, hak yolu olsayd, derdim ki olum orada kalsn. Dün 4 kii daha teslim olmu, çok sevindik. nallah bizimkiler de gelir. Bu çadr umut oldu, çok kii gelip teslim oldu. Olum, beni görüyorsan, sesimi duyuyorsan sen de çk gel. Frsat bulursan kaç gel, telefonla ara ben gelip seni alrm.

Hakkarinin Yüksekova ilçesinden 6 yl önce 14 yanda daa kaçrlan olu Hamza için gelerek evlat nöbetine katlan anne Zümrüt Salim, olunu almadan HDP il binas önünden gitmeyeceini belirtti.

Evladnn kandrlarak daa götürüldüünü ifade eden Salim, Ben HDPden olumu istiyorum. Bizim çocuklarmzdan ne istediler, daa gönderdiler. Bizi buraya, çocuklarmz da daa mahkum ettiler. Bu ne zulümdür, bize çektiriyorlar. diye konutu.

Olu gittiinden beri hep ac çektiini aktaran Salim, evladna, Olum Hamza, çk gel. Ben de burada perian oldum, senin için evimizi, ailemizi hepsini braktm, buraya geldim. Gel devletimize teslim ol. diye seslendi.

Ana Sayfaya Git