Görüş Bildir

'Gelin çocuklarımızı hep birlikte HDP’den alalım'

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

'Gelin çocuklarımızı hep birlikte HDP’den alalım'

4 yıl önce kaçırılan oğlu Özkan (20) için 9 Eylül 2019'dan beri HDP il binası önünde oturma eylemini sürdüren Diyarbakırlı Süleyman Aydın, çocukları kaçırılan ancak eyleme katılmayan ailelere de seslendi. Onların da gelip çocuklarını HDP'den istemesi çağrısında bulunan Aydın, şöyle konuştu:

ÇOCUKLARIMIZI HEP BİRLİKTE HDP'DEN ALALIM

"274 gündür HDP İl Başkanlığı'nın önünde eylemimizi sürdürüyoruz. Koronavirüs salgını oldu, Ramazan ayı geldi, bayram geldi. Gerçi biz hiç bayram görmedik, 274 gündür HDP, Kürt ailelerini mağdur ediyor. Gelip bize bir açıklama yapmıyorlar. Ön kapıdan il binasına girip arka kapıdan kaçıyorlar. Neden bizden kaçıyorsunuz? Biz sizin gibi eşkıya değiliz, kaçmayın bizden. Biz burada oturan aileler eylemimizi sürdürmekte kararlıyız. Eğer HDP gerçekten barış istiyorsa, barış hemen yanı başlarındadır, gelsinler buraya. Gerçekten samimi iseler gelsinler bizim çocuklarımızı PKK'dan istesinler. Diyorlar ki; biz Kürtleri temsil ediyoruz, eğer öyle olsaydı biz buradaki tüm aileler Kürt'üz, gelin sahip çıkın. Siz ancak terör örgütleri PKK ve YPG'yi temsil ediyorsunuz. Ben buradan çocukları kaçırılan tüm ailelere sesleniyorum, gelin buraya, evde oturup kendi çocuklarınızın ölümünü mü bekliyorsunuz. Gelin, çocuklarımızı hep birlikte HDP'den alalım."

EYLEMLERİMİZ HEP DEVAM EDECEK

Adana'nın Seyhan ilçesinden 5 yıl önce 15 yaşında dağa kaçırılan oğlu Engin için gelerek eylem yapan anne Kamile Küçükdağ, çocuklarına kavuşuncaya kadar HDP önündeki oturma eylemine devam edeceklerini söyledi.

"Çocuklarımızı versinler, çıkıp evimize gidelim." ifadelerini kullanan Küçükdağ, şöyle konuştu:

"Orası Allah yolu, hak yolu olsaydı, derdim ki oğlum orada kalsın. Dün 4 kişi daha teslim olmuş, çok sevindik. İnşallah bizimkiler de gelir. Bu çadır umut oldu, çok kişi gelip teslim oldu. Oğlum, beni görüyorsan, sesimi duyuyorsan sen de çık gel. Fırsat bulursan kaç gel, telefonla ara ben gelip seni alırım."

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden 6 yıl önce 14 yaşında dağa kaçırılan oğlu Hamza için gelerek evlat nöbetine katılan anne Zümrüt Salim, oğlunu almadan HDP il binası önünden gitmeyeceğini belirtti.

Evladının kandırılarak dağa götürüldüğünü ifade eden Salim, "Ben HDP'den oğlumu istiyorum. Bizim çocuklarımızdan ne istediler, dağa gönderdiler. Bizi buraya, çocuklarımızı da dağa mahkum ettiler. Bu ne zulümdür, bize çektiriyorlar." diye konuştu.

Oğlu gittiğinden beri hep acı çektiğini aktaran Salim, evladına, "Oğlum Hamza, çık gel. Ben de burada perişan oldum, senin için evimizi, ailemizi hepsini bıraktım, buraya geldim. Gel devletimize teslim ol." diye seslendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi