"Gençler vatanın kıymetini iyi bilsin"

9 çocuk ve 60 torun sahibi 102 yaşındaki Muşlu Mehmet Özdemir, Cumhuriyet Bayramı'nda gençlere, vatana sahip çıkmaları tavsiyesinde bulundu.

Haberler 30.10.2016 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta yaayan 102 yandaki Mehmet Özdemir, Cumhuriyet Bayramnda vatanna sahip çkmalar konusunda gençlere tavsiyelerde bulundu.

Kente bal Ziyaret Köyünde yaayan 9 çocuk ve 60 torun sahibi Özdemir, AA muhabirine yapt açklamada, cumhuriyetin çok zor artlarda kurulduunu ve kymetinin iyi bilinmesi gerektiini söyledi.

Cumhuriyetin kurulmas için büyük bedellerin ödendiini anmsatan Özdemir, Türk milletinin birlik ve beraberlii sayesinde cumhuriyetin ilan edildiini anmsatt.

Özdemir, cumhuriyetin kurulduu dönemde çok eziyet çekildiini kaydederek, Ruslar Dou Anadoluya girdiinde muhacir olduk, açlk, fakirlik çektik, harbe girdik ve dümana kar savatk. O dönemde Reisicumhurumuz Atatürk, cumhuriyeti kurdu. imdi, Allaha çok ükür ki devletimiz var ve bolluk içinde içerisinde yayoruz. diye konutu.

Gençler vatann kymetini iyi bilsin

Cumhuriyetin kurulmasyla Türk milletinin esaretten kurtulduunu anlatan Özdemir, öyle devam etti:

imdiki gençler bu vatann kymetini iyi bilsinler, yoksa piman olurlar. Biz o dönemde çok darlk çektik, çok eziyet yaadk. Gençler, yiyip, içip geziyorlar ama bu devletin kymetini de bilmeleri lazm. Biz ihtiyarlar, o acnn tadn almz, o acy çekmiiz. Devlet olmazsa biz neye yararz. Devlet olmazsa biz de namus da olmaz. Devlet bizim namusumuzu koruyor. Devlet bize her eyi veriyor. Allah bize devletin eksikliini vermesin.

Cumhuriyet tarihine ahit olan deerlere sahip çklmas gerektiini belirten köy muhtar Mehmet Hüseyin Sevinç ise Bunlar, cumhuriyeti yaam insanlarmzdr. Bunlara her zaman sahip çkacaz. Bize sürekli sava, cumhuriyeti anlattklar zaman gözlerimiz doluyor. Allah devletimizin varln, birliini ve diriliini bozmasn. dedi.

Ana Sayfaya Git