Görüş Bildir

"Gençler vatanın kıymetini iyi bilsin"

9 çocuk ve 60 torun sahibi 102 yaşındaki Muşlu Mehmet Özdemir, Cumhuriyet Bayramı'nda gençlere, vatana sahip çıkmaları tavsiyesinde bulundu.

Muş'ta yaşayan 102 yaşındaki Mehmet Özdemir, Cumhuriyet Bayramı'nda vatanına sahip çıkmaları konusunda gençlere tavsiyelerde bulundu.

Kente bağlı Ziyaret Köyünde yaşayan 9 çocuk ve  60 torun sahibi Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cumhuriyetin çok zor şartlarda kurulduğunu ve kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi.

Cumhuriyetin kurulması için büyük bedellerin ödendiğini anımsatan Özdemir, Türk milletinin birlik ve beraberliği sayesinde cumhuriyetin ilan edildiğini anımsattı.

Özdemir, cumhuriyetin kurulduğu dönemde çok eziyet çekildiğini kaydederek, "Ruslar Doğu Anadolu'ya girdiğinde muhacir olduk, açlık, fakirlik çektik, harbe girdik ve düşmana karşı savaştık. O dönemde Reisicumhurumuz Atatürk, cumhuriyeti kurdu. Şimdi, Allah'a çok şükür ki devletimiz var ve bolluk içinde içerisinde yaşıyoruz." diye konuştu.

Gençler vatanın kıymetini iyi bilsin

Cumhuriyetin kurulmasıyla Türk milletinin esaretten kurtulduğunu anlatan Özdemir, şöyle devam etti:

"Şimdiki gençler bu vatanın kıymetini iyi bilsinler, yoksa pişman olurlar. Biz o dönemde çok darlık çektik, çok eziyet yaşadık. Gençler, yiyip, içip geziyorlar ama bu devletin kıymetini de bilmeleri lazım. Biz ihtiyarlar, o acının tadını almışız, o acıyı çekmişiz. Devlet olmazsa biz neye yararız. Devlet olmazsa biz de namus da olmaz. Devlet bizim namusumuzu koruyor. Devlet bize her şeyi veriyor. Allah bize devletin eksikliğini vermesin."

Cumhuriyet tarihine şahit olan değerlere sahip çıkılması gerektiğini belirten köy muhtarı Mehmet Hüseyin Sevinç ise "Bunlar, cumhuriyeti yaşamış insanlarımızdır. Bunlara her zaman sahip çıkacağız. Bize sürekli savaşı, cumhuriyeti anlattıkları zaman gözlerimiz doluyor. Allah devletimizin varlığını, birliğini ve diriliğini bozmasın." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi