"Gençlerin tercihinde en yakın rakibimize üç kat fark attık"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ: "AK Parti en yakınındaki siyasi partiye, 18-30 yaş aralığındaki gençlerde üç kata yakın fark atar noktada yoluna devam ediyor. Son yaptığımız ankette de üç kattan biraz daha fazla. Özellikle CHP'nin burada dördüncü parti olduğunu görüyoruz" dedi.

Haberler 15.10.2017 - 13:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti AR-GEden sorumlu Genel Bakan Yardmcs Hamza Da, baz köe yazarlarnn gençlerin AK Partiyi tercih etmedii yönündeki iddialarna yönelik, Anketler yönünden baktmzda, o köe yazarlar her ne kadar birtakm alglar oluturmaya çalsalar da biz en yakn siyasi partiye üç kat fark atyoruz. AK Parti en yaknndaki siyasi partiye, 18-30 ya aralndaki gençlerde üç kata yakn fark atar noktada yoluna devam ediyor. Son yaptmz ankette de üç kattan biraz daha fazla. Özellikle CHPnin burada dördüncü parti olduunu görüyoruz. dedi.

Da, AR-GE Bakanl olarak her ay çeitli anket çalmalar gerçekletirdiklerini belirterek, proje, zaman yönetimi, kiisel geliim gibi eitim faaliyetleri de verdiklerini anlatt.

Kongreler tamamlanr tamamlanmaz Siyaset Akademisinin balayacan bildiren Da, Kongreler bittii zaman il ve ilçe bakanlarmza bir kampta eitim verme noktasnda bir çalmamz olacak. ifadesini kulland.

Baz köe yazarlarnn, Gençlerin AK Partiyi tercih etmedii yönündeki iddialar gündeme tayarak, srarla alg operasyonu yapmaya çaltklarn vurgulayan Da, öyle devam etti:

Anketler yönünden baktmzda, o köe yazarlar her ne kadar birtakm alglar oluturmaya çalsalar da biz en yakn siyasi partiye üç kat fark atyoruz. Özellikle CHPnin burada dördüncü parti olduunu görüyoruz. Gençlerin, o yalardaki milliyetçilik duygularndan dolay MHP ve HDPde o partilerin mevcut oylarndan biraz daha fazla olduunu görüyoruz. Ama AK Parti en yaknndaki siyasi partiye, 18-30 ya aralndaki gençlerde üç kata yakn fark atar noktada yoluna devam ediyor. Son yaptmz ankette de üç kattan biraz daha fazla. Bu bizi atalete ve tembellie sevk etmiyor. Daha iyisini nasl yapabilirizi ortaya koymaya çalyoruz.

FETÖnün AK Partiye szma ihtimali yok

AK Partide kongre sürecinin devam ettiine dikkati çeken Da, 350 ilçe kongresinin tamamlandn aktararak, unlar söyledi:

Kongresi tamamlanmas gereken 972 ilçemiz var. 51 il kongresi tamamlandktan sonra büyükehir kongreleri yaplacak. Bu ii çok aceleye getirmeden sindire sindire yanl bir karar vermeden Cumhurbakanmz ve Tekilat Bakanmz çalma yürütüyorlar. çünkü önümüzdeki süreç çok önemli. 2019a giden süreçte çok daha saflar sk bir ekilde yolumuza devam etmemiz lazm. Bugüne kadar AK Partiyi, hükümeti devirmek isteyenler, imdi bütün konsantrasyonunu 2019a vermi durumda. 2019 sürecinde bu ülkede farkl bir takm organizasyonlar yapma niyetindeler.

FETÖ mensubu olanlarn 17-25 Aralk sürecinden bu yana AK Partiye girmemesi için mücadele edildiinin altn çizen Da, Bu yapya mensup olabilme ihtimali olan, irtibat, iltisak olabilecek durumda olan hiç kimseye bu partide görev verilmedi. Verilmesi mümkün deil. diye konutu.

Son dönemdeki kongrelerde bu konuda yönetime girecek her kiiyle ilgili sürekli olarak istihbarat paylam ve koordineli bir ekilde çalma gerçekletirdiklerini anlatan Da, FETÖnün AK Partiye szabilme ihtimalinin olmadn kaydetti.

Ana Sayfaya Git