Gençlerle buluştular

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şener ile Ekonomi Bakan Yardımcısı Metin, gençlerle söyleşti.

Haberler 09.04.2017 - 13:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Badanman lhan ener ile Ekonomi Bakan Yardmcs Fatih Metin, Diyarbakrda üniversiteli gençlerle bir araya geldi.

çeitli temaslarda bulunmak için kente gelen ener ve Metin, bir alveri merkezinde gençlerle bir araya gelerek, söyleti. Anayasa deiikliiyle öngörülen cumhurbakanl hükümet sistemi hakknda bilgi veren ener ve Metin, gençleri dinleyerek, sorularn cevaplad.

Yaplacak halk oylamasnda gençlerin daha fazla siyasette yer almas daha fazla sorumluluk almalar için seçilme yan 18e düürülmesine yer verildiini anlatan ener, böylece gençlerin siyasette yer alarak söz sahibi olmalarn hedeflendiini belirtti.

GENçLERLE SÖYLE

Bakan Yardmcs Metin de gençlerin mecliste temsil edilmesiyle ilgili soruyu öyle cevaplad: 7-8 milyona yakn seçmen nüfusu neden mecliste temsil edilmesin. Bu yataki gençler askere gidebiliyor, vergi mükellefi olabiliyor, her eyi yapmaya ruhsatlar var ve sorumluluk altna girebiliyorlarken neden milletvekili olmasn? Gelecek sistem, tek adamlk deildir, halkn söz sahibi olduu ve halkn denetiminde olan, çift ball ortadan kaldran dolays ile ülkeyi kaostan kurtaran, hükumetin ilevselliini arttran bir sistemdir.

Ana Sayfaya Git