Geriye 13 yetim kaldı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde PKK'nın odun toplayan köylülere yönelik saldırısında şehit olanlar geride 13 çocuk ile acılı 3 eş bıraktı.

Haberler 14.09.2019 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kulp ilçesinde PKKnn odun toplayan köylülere yönelik saldrsnda ehit olanlar geride 13 çocuk ile acl 3 e brakt.

Kulpun Aaçkorur köyü mevkisinde dün odun toplamaya giden köylülerin bulunduu araca PKKl teröristlerce el yapm patlaycyla düzenlenen saldrda ehit olan hsan çelikbilek (43), Mehmet Bozyel (17), Abit Yldz (22), Ömer Yldz (15), Siraç Yldz (26), Ahmet Ay (23) ve Sinan Diger (45) düzenlenen törenlerinden ardndan topraa verildi.

Saldrda yaralanan 10 kiiden 9unun tedavisi Dicle Üniversitesi (DÜ) Tp Fakültesi Hastanesi ile Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde sürüyor. Hain saldrda ehit olanlarn hepsi ekmek paras kazanmak için gündelikçi olarak odun topluyordu.

- Baba ehit olu yaral

Uzaktan kumandal patlaycnn kullanld saldrda 43 yandaki hsan çelikbilek ile olu 23 yandaki Hüseyin çelikbilek ayn minibüste yer alyordu. Baba saldrda ehit oldu, yaralanan olunun tedavisi sürüyor. Baba çelikbilek 4 erkek, 2 kz olmak üzere 6 çocuk babasyd.

- ehitlerden ikisi çocuk

Batmann Sason ilçesine bal Kuyayla köyünden, para kazanp daha iyi bir yaam için Kulp ilçesine odun toplamaya gelen ehit Mehmet Bozyel 17, ayn saldrda 3 kuzeniyle ehit olan Ömer Yldz ise henüz 15 yandayd.

- Ayn aileden 3 ehit

ehit Abit Yldz (22), ayn saldrda kardei Ömer ve kuzeni Siraç ile ehit oldu. Abit Yldzn 1994 ylnda PKKllarn saldrsnda yengesi ve 6 kuzenini kaybettii, amcas hsan Yldzn da gazi olduu örenildi. Saldrda 2 kuzeniyle ehit olan Siraç Yldz (26) evli ve 2 çocuk babasyd.

- Annesinin eli kulayd

Yürekleri dalayan hain saldrnn bir dier kurban ehit Ahmet Ayn annesi Taatn eker hastalna bal 2 gözünün de görmedii belirtildi. Bekar olan ehit Ay, emekli muhtar olan babas Kutbettin Ay ile annesine bakyordu. Lise mezunu olan Ay, annesinin eli kulayd. çocuklarna daha iyi bir gelecek brakmak için odun toplamaya giden ve terörün kurban Mulu Sinan Diger (44) ise evli 5 çocuk babasyd.

Ana Sayfaya Git