Gizli tanık iddiaları!

Diyarbakır annelerinden Çetinkaya'nın evladı, dağa kaçırılmadan önce HDP'li Eğil Belediyesine gitmiş Çocuklarını terör örgütünün elinden almak için HDP Diyarbakır İl Binası önünde oturma eylemi yapan annelerden Fevziye Çetinkaya'nın oğlu Süleyman Çetinkaya'nın, dağa kaçırılmadan önce HDP'li Eğil Belediyesine gittiği gizli tanık ifadesi ve soruşturma dosyasında yer aldı

Haberler 25.03.2020 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarn terör örgütünün elinden almak için HDP Diyarbakr l Binas önünde oturma eylemi yapan annelerden Fevziye çetinkayann olu Süleyman çetinkayann, daa kaçrlmadan önce HDPli Eil Belediye binasna gittii gizli tank ifadesi ve soruturma dosyasnda yer ald.

A.Ann servis ettii habere göre, Akkul hakknda soruturma dosyasnda yer alan 2019-20 isimli gizli tank ifadesinde, çetinkayann PKKya katldn ailesinin HDP l Bakanl binas önünde eylem yapmas üzerine haberlerden örendiini bildirdi.

Eil Belediyesinde korktuu için ifade vermek istemeyen bir tandnn olduunu belirten gizli tank 2019-20, tand bu kiinin kendisine, çetinkayann zaman zaman belediyeye geldiini ve ortadan kaybolmadan önce de srtnda bilgisayar çantasyla belediyeye gelerek Akkul ile odasnda yaklak bir saat görütüünü, sonra binadan ayrldn söylediini savundu.

Gizli tank 2019-20, ifadesinde unlar yer ald:

Belediyedeki tandm kiiden, HDPnin seçimlerde Eil Belediye Bakanl için adayn Gülistan Ensariolu olduunu, Akkulun, PKK ile ilikileri dolaysyla daha sonra aday gösterildiini, Akkulun adaylk sürecinde Kuzey Iraka gidip geldikten sonra aday olduunu, faaliyetlerini kontrol etmek amacyla terör örgütü PKK tarafndan R.B. isimli bir kiinin görevlendirildiini duydum.

PKKnn Akkuldan örgüte terörist kazandrmak gibi isteklerinin olduunu ileri süren gizli tank 2019-20, Akkulun ailesinin de PKK ile içli dl olduunu biliyorum. çetinkayann terör örgütü PKKya terörist kazandrmak için Akkul araclyla PKKya kazandrldn düünüyorum. çetinkaya, Akkul ile görütükten bir gün sonra ortadan kayboldu. ifadelerini kulland.

Gizli tank 2019-20, Akkulun yeeni Cuma Akkulun da terör örgütü PKKda faaliyet yürüttüü ve rnakn Uludere ilçesinde güvenlik güçlerine saldrrken etkisiz hale getirildiini ileri sürdü.

Soruturma dosyasnda unlar yer ald:

Örgütten talimatlar ald iddias

KCK/TM yaplanmas içerisinde alan sorumlular ve üyelerinin faaliyetleri ile ilgili daha sonra öz eletiri ve savunmasn vermek maksadyla Kandil kampna çarldklar, öz savunma ve faaliyet raporlar vererek, örgüt içi denetleme mekanizmas kurulduu bilinmektedir. Akkulun PKK/KCK terör örgütü içerisinde eylem ve faaliyetlerde bulunduu ve üst düzey örgüt mensuplaryla, Irakn kuzeyindeki Kandil ve dier terör örgütü kamplarnda yüz yüze görümelerde bulunarak örgütsel mahiyetli talimat ald veya terör örgütü PKK/KCKya faaliyet ve öz eletiri raporu verdii deerlendirilmektedir.

Soruturmada, HDP l Bakanl binas konferans salonunda belediye bakanlarnn katlmyla 4 Nisan 2019da gerçekletirilen etkinlikte, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilen PKKllar için sayg duruunda bulunulduu, slogan atld, terör örgütü propagandasna dönüen etkinlikte Akkulun da yer aldnn belirlendii aktarld. Akkulun, sosyal medya hesaplarnda ise mral Cezaevinde çarptrld arlatrlm müebbet hapis cezasn çeken Abdullah Öcalana sözde tecrit uygulandn savunarak, terör örgütü propagandas yaptnn tespit edildii kaydedildi.

- çetinkaya, belediyede güvenlik kamerasna yansm

Soruturma dosyasnda yer alan güvenlik kameras görüntüsünde de çetinkayann, Eil Belediye binasna girdii ve Akkulun makam odasna doru gittii görülüyor. Elektronik Pasaport Kontrol Sistemi (EPKS) verilerine göre de Akkulun, 2015-2019 yllar arasnda 3 kez Iraka gittii belirlendi. Mustafa Akkul, 23 Martta hakknda devam eden adli ilem süreçleri göz önünde bulundurularak, Anayasann 127. maddesi ile 5393 sayl Belediye Kanununun 47. maddelerine istinaden çileri Bakanlnn onayyla geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklatrlm, Belediye Kanununun 45. ve 46. maddeleri uyarnca yerine Eil Kaymakam dris Arslan belediye bakan vekili olarak görevlendirilmiti.

Ana Sayfaya Git