Görevden alınınca kirli çamaşırı serdi

AK Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Yaz'dan, İl Teşkilatı ve eski Bakan Eker hakkında, zehir-zemberek açıklamalarda bulundu.

Haberler 16.10.2019 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Diyarbakr l Bakan Yardmcl görevinden alnan Partinin Tantm ve Medyadan Sorumlu l Bakan yardmcs Mübarek Yaz, sosyal medya hesabndan zehir zemberek açklamalarda bulundu. Gda, tarm ve Hayvanclk eski Bakan Mehdi Ekerin talimatyla görevden alndn öne süren Yaz, Diyarbakr halkn sömüren, hatta Diyarbakr halknn ölümüne sebebiyet veren ihmallerde Mehdi Eker ve avanesi ona bal olan l bakan ve bir kaç çapulcuya bu partiyi ve bu memleketi brakmayacam eklindeki at ithamlarn yer ald mesajyla parti içindeki huzursuzluu gözler önüne serdi.

Diyarbakrda AK Parti cenahnda bir süredir devam eden rahatszlk, bir il bakan yardmcsnn görevden alnmasyla ivme kazand.

Partide bakanlk ve üst kademelerde görev yapm eski milletvekilleri, geçmi dönemin il bakanlar ile dier yöneticilerin oluturduu parti içi hiziplemeler, yerini zaman zaman gerginliklere ve karlkl suçlamalara brakt AK Parti Diyarbakr l Bakanlndaki sancl dönem yeni bir ivme kazand.

KADIN KOLLARINA KAYA GETRLD

Siyasi çevrelerce de bir süredir dillendirilen mevcut il yönetiminin baarsz olduu ve görevden alnd yönündeki iddialar sonras il yönetiminde ilk olarak ad kavgalara karan ve görevden alnan Kadn Kollar Bakan Güzel Kzolunn yerine Müzeyyen Kaya getirildi.

YAZ GÖREVDEN ALINDI,

Dün yaanan bu gelimeden bir kaç saat sonra, Tantm ve Medya Bakanl görevini yürüten AK Parti Diyarbakr l Bakan Yardmcs Mübarek Yazn görevden alnd haberi geldi. Yaz, öle saatlerinde görevden alndn sosyal medyadan yapt paylamla duyurdu.

ZEHR ZEMBEREK AçIKLAMA LE DUYURDU

Mesajlarnda dikkat çekici iddia ve ithamlarda bulunan Yaz, görevden alnmasnda Gda, Tarm ve Hayvanclk Eski Bakan ve Diyarbakr Milletvekili Mehdi Ekerin talimat bulunduunu ve bu kararn Genel Merkezden habersiz alndn iddia etti. Yaz, görevden alnmasna ilikin yapt paylamlarnn ilkinde kendisine l Bakan Süleyman Serdar Budakn bedel ödetildiini ileri sürerek, u ithamlarda bulundu.

çETELEM, BARONLAMI ZHNYETE KARI

Basna ve kamuoyuna!. Bu güne kadar memleket adna doru dürüst hiç bir ey yapmayan Mehdi Ekerden talimat alarak l Bakanmz gider ayak benim Yürütmedeki Tantm ve Medya Bakanl Görevimi, Genel Merkezden habersiz almtr. Zaten görevden alnd ona tebli edildiinden aklnca bana bedel ödetme giriiminde bulunmutur. Allaha hamd olsun bu görevde olduum sürece kimsenin adam olmayp Diyarbakrn haklarn Partimin içerisinde çetelemi, baronlam zihniyete kar alenen savundum. Mevcut l Bakan ve baz kiilerden beri olduumu her eylemimle daha önce belirtmitim. Özellikle Salk, Milli Eitim vb kurumlarda Diyarbakr halkn sömüren, hatta Diyarbakr halknn ölümüne sebebiyet veren ihmallerde Mehdi Eker ve avanesi ona bal olan l Bakan ve bir kaç .ya bu Partiyi ve bu memleketi brakmayacam. Biz koltukla makam ile adam olanlardan deiliz. Bu göreve hiç bir eyim yokken geldim. Bu görevden de hiçbir eyim yokken ayrlyorum. Yani erefimle ayrlyorum. hale, yolsuzluk, rant, i gibi eylerle iim olmad. Bazen yol param bile olmadan partiye gidip geldim ve elimden geldiince hizmet ettim.

Yaz, ikinci paylamnda ise parti içinde yolsuzluk yapan baz kiilerin Diyarbakr Valisine kar kirli bir propaganda yürüttüklerine iaret ederek, bir takm iddialarda bulundu.

BRLER 20 TRLYONA DARE ALSIN?

Birileri diye bahsettii kiilerin Ankarada 20 milyona 4 daire aldn ima eden Yaz, Beni arayan Dostlar!.. Bouna yok ses çkarma falan demeyin. Benim bundan sonraki hayatmda siyasi kariyer veya bir kariyer peinde olmadm yaknlarm iyi bilir... Daha önce bu operasyonlara ses çkarmayanlarn zamanla nasl sindirildiini iyi biliyorum...Bu nedenle siyasi kayglarn tamamn ayaklar altna alp bu sistemin böyle gitmeyeceini ve yürümeyeceini aleme ve elaleme göstereceim... Ankarada Vali bey ile ilgili kirli propagandalarn deifre ettim diye baya rahatsz olmular. Ayrca Vali bey geldii günden beridir nasl yolsuzluk yapacaz düüncesinde olanlar kara kara düünüyor... Düünmeye de devam etsinler... Ayrca Birileri 20 trilyona Ankara da 7+2 dört tane daireyi 20 milyona alsn diye 2005ten beri tozu duman ben yutmadm, yutamam ömür boyu... eklinde paylamda bulundu.

Tehditler de savuran Yaz, son yazsnda ise tehdit edildiini ima eden ve bundan korkmadn takipçileriyle paylat. Yaz, Hayrdr beni tehdit etmek için adam m Tutuyorsunuz.!!! Sözde adam ayarlyormussunuz beni vuracakmsnz lannn!!! Yllardr bu an bekleyerek yaadm. Buyurun önce ölümden daha sonra da sizden korkan sizin gibi olsun... ifadelerinde bulundu.

Ana Sayfaya Git