Görevi kötüye kullanmışlar?

HİV'li Ç.K'nin sezaryanla doğumunda yaşanan skandallar zinciri esnasında, eline iğne batan asistan, suç duyurusunda bulundu. Hastane Yönetimi ve Akademisyenlerin "görevi kötüye" kullanmalarıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haberler 04.01.2018 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Hastanesi Kadn Doum Kliniinde, HIV virüsü tayan hamile ç.K.nin sezaryenle doum operasyonu srasnda eline ine batan asistan doktor, suç duyurusunda bulundu.

GÖREV KÖTÜYE KULLANMILAR

Doktorun suç duyurusu üzerine, Cumhuriyet Basavcl, skandallar zincirinin yaanmasna neden olan Dicle Üniversite yönetimi ve ameliyata girmeyen doktorlar hakknda, görevi kötüye kullanmak ve taksirle yaralama suçlarndan soruturma balatt.

BR ADS VAKASI DAHA

HVli hamile kadnn patlak veren skandal olaynn yansra, üç hafta önce Mustafa Y., isimli bir HV virüsü tayan hastann, hayatn kaybettii iddia edildi. Karantinaya alnan hastalarn, hasta yaknlaryla görümelerine izin verilmesi ise tartma konusu oldu.

HABER MERKEZ

Dicle Üniversitesi Hastanesi Kadn Doum Kliniinde, HIV virüsü tayan hamile ç.K.nin sezaryenle doum operasyonu srasnda eline ine batan asistan doktor, suç duyurusunda bulundu. Doktorun suç duyurusu üzerine, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl, skandallar zincirinin yaanmasna neden olan Dicle Üniversite yönetimi ve ameliyata girmeyen doktorlar hakknda, görevi kötüye kullanmak ve taksirle yaralama suçlarndan soruturma balatt.

SAVCILIA SUç DUYURUSU

Siirtte yaayan ve doum için Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesi Kadn Doum Kliniine getirilen HIV virüsü tayan ç.K.nin sezaryenle doum operasyonu srasnda, asistan doktor D.D.nin eline ine batt. Tedaviye alnan doktor, avukat aracl ile suç duruyusunda bulundu.

KORUCU MALZEME YOK

Asistan doktor, suç duyurusunda; ameliyat srasnda yeterli önlemlerin alnmad, korucuyu malzemelerin bulunmadn belirtilerek, Üniversitesi yönetimi ve kadn HIV virüsü tad için ameliyata girmeyen doktorlardan ikyetçi oldu. Suç duyurusundan sonra Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl, görevi kötüye kullanmak ve taksirle yaralama suçlarndan Üniversite yönetimi ve ameliyata girmeyen doktorlar hakknda soruturma balatt.

YÖK KURULUNDAN ZN

Haklarnda suç duyurusunda bulunulan kiilerin öretim üyesi olmas nedeniyle, savcln Yükseköretim Kurulundan soruturma izni isteyecei ve ona göre soruturmann seyrini belirleyecei örenildi.

BR ADS VAKASI DAHA

HVli hamile kadnn patlak veren skandal olaynn yansra, üç hafta önce Mustafa Y., isimli bir HV virüsü tayan hastann, hayatn kaybettii iddia edildi. Karantinaya alnan hastalarn, hasta yaknlaryla görümelerine izin verilmesi ise tartma konusu oldu.

Hastanede HV virüsünden ölen hastann varlyla ilgili olay Dicle Üniversitesi Bahekimi Ali Kemal Kadirolu dorulad. Kadirolu, hastann Enfeksiyon Hastalklar Anabilim Dal Öretim Üyesi Mustafa Kemal çelenin hastas olduunu beyan etti.

HV OLANDA, OLMAYANDA AYNI MUAMELEY GÖRÜR

Enfeksiyon Hastalklar Anabilim Dal Öretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kemal çelen, konuya ilikin soruya u yant verdi; Bu hasta 3 haftalk bir vaka ve ilerlemi bir vaka, maalesef bu denli ilerlemi vakalarda ölüm riski çok fazladr. HV hastalarna dier hastalardan farkl karantina, önleyici oda gibi uygulama yapmyoruz, dünyann hiçbir yerinde de yaplmyor, bu tür durumlarda siz HV hastalarn damgalam oluyorsunuz. Bu hastalarla yan yana bulunmakla bulamaz, bebek dahi olsa bulamaz. Bu hastaln bulamas için ya cinsel iliki olacak ya da kan yoluyla temas olacak. Bu ikisinin dnda bir bula yolu söz konusu deil, bula yolu olsa, bir sürü hastamz var sonuçta bize bular.

BU KONU KADIN DOUMDAK OLAYIN AYNISI

Bu hastalk bizim gerçeimizdir, saylar her geçen gün artyor, Dünyada 40 Milyon hasta var, Türkiyede 17 bin hasta var ve Diyarbakrda da 130 ADS hastas var ama 40 Milyon bu kadar yaygara çkarmyor, niye, toplum bilinçli deil asl problem bu. Bu hastamz bir süre sonra Apandisit ameliyat oldu, Acil servis youn bakmna yatt. Bu konu kadn doumdaki olayn ayns. Hiv olmayan ile Hiv olan hastann apandisit ameliyatnda kullanlan koruyucu önlemler ayndr, fark yok. dedi.

Ana Sayfaya Git