Görevlendirmeleri acılı anneler yaptı

Hani, Kulp ve Silvan'da mitingler düzenleyen, esnafla görüşen, akşamda Muhtar, STK ve Kanaat önderleriyle buluşan İçişleri Bakanı Soylu "Belediyelere görevlendirmeleri biz değil, evlatlarının hasretiyle yanıp tutuşan anneler yaptı"

Haberler 24.03.2017 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, DBPli Belediyelere kayyum atamalar ile ilgili konuurken, Bu belediyelere görevlendirmeleri biz deil, Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin bahçesine çadr koyan, evlatlaryla bulumak isteyen, onlarn hasretiyle yanp tutuan o anneler yapmlardr dedi.

Diyarbakra gelen çileri Bakan Süleyman Soylu, l Jandarma Komutanlnda alm yaplan 1771 korucudan 200ü için düzenlenen temsili yemin törenine katld. Soyluya, AK Parti Diyarbakr Milletvekili Galip Ensariolu, Ebubekir Bal, l Bakan Muhammed Dara Akar ve dier yetkililer elik etti. Törende ilk konumay yapan Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoy, kentin terörle mücadelede önemli çalmalar gerçekletiren ve bu konuda bütün güvenlik birimlerinin omuz omuza görev yapt bir il olduunu belirterek, Bu anlamda yaplan çalmalar çerçevesinde Diyarbakr halk da terör örgütüyle arasna mesafe koymutur diye konutu.

TERÖRÜ BESLEYEN UNSUNLARLA DA MÜCADELE

çileri Bakan Süleyman Soylu ise, yepyeni bir anlaya adm attklarn, yeni güvenlik konseptiyle terörizmle mücadele eder halde olduklarn ifade ederek, Polisimiz, askerimiz, güvenlik korucularmz birlik içerisinde, eli silahl teröristleri dalarda kovarken, devletimiz de cazibe merkezleri projeleriyle Dou ve Güneydou illerinde ortaya koyduu dier projelerle burada ekonomik kalknmay gerçekletirmektedir. Gençlerimizi istihdam etmek için gerekli bütün admlar atlyor. Biz sadece terörle deil, onu besleyen unsurlarla da mücadele etmekteyiz. Bizim, teröristlere moral vermeye bile tahammülümüz yoktur. Bu noktadan hareketle terör örgütünün propagandasn yapan, ona lojistik destek veren bütün unsurlarla mücadele halindeyiz diye konutu.

Bakan Soylu, özellikle terörün siyasi uzantlar vastasyla ele geçirdikleri belediyeler üzerinden ortaya koyduklar istismarlara, yaptklar görevlendirmelerle son vermi bulundklarn da belirtirek, öyle konutu:

BELEDYELERN TERÖR ÖRGÜTÜYLE LKLER BELGELEND

Onlar her ne kadar Kaymakam Muhammed Safitürkü ehit etmi olsalar da, bu milletin evlatlar görevden kaçmam, yine bu beledilerde hizmet etmeye talip olmulardr. Görevlendirme yaplan hiç bir belediye hizmet kalitesi kstas alnarak uygulamalara tabi tutulmamtr. Bu belediyeler, dorudan terör örgütüyle ilikili olduklar belgelendi. Hatta bir deil, birden fazla olayla belgelendii için bu ileme tabi tutulmulardr. Belediye araçlaryla terör eylemleri yapld, örgüte silah tand, belediye binasnda yaplan aramalarda roket, havan mermisi, el bombas gibi silahlarn yakaland, belediyelere alnan erzaklarn daa gönderildii, belediyenin kaytlar üpheli bir ekilde yok edildii, belediye içilerinin maalarnda maa ad altnda düzenli para kesildii, 12-13 yandaki kzlarn daa götürülmesine dorudan araclk edildii bir çok belgelerle raporlanm hadiselerdir. Bu belediyelere görevlendirmeleri biz deil, Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin bahçesine çadr koyan, evlatlaryla bulumak isteyen, onlarn hasretiyle yanp tutuan o anneler yapmlardr.

TERÖRDEN ZARAR GÖRMÜ HER TAI ONARACAIZ

çileri Bakan Soylu, Türkiyenin terör noktasnda sadece PKK ile mücadele etmediini, FETÖ, DEA ve PKK ile onun uzantlarna ezamanl mücadele ettiklerini de belirtti. Soylu, Bu 3 örgüt de Türkiye kar ibirlii halindeler. Bizim derdimiz elinde silah olan teröristledir. Dou ve Güneydouda terörden zarar görmü her ta onararacaz. Bu güzel medeniyet topran hak ettii yere ulatracaz. Siyasetin sivil halini bu corafyada daha gelitirilecei, burada huzuru garantör haline getireceimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu mesele artk beka haline gelmitir. Bunu çözmeden kendimizi baarl görmemiz mümkün deildir. Bir birey olarak söylüyorum, u vicdanm 24 saat bir acyla kavruluyor. 12-13 yanda, Diyarbakrda, Siirtte, rnakta, Batmanda, Hakkaride ailelere musallat olup, onlarn o yataki çocuklarn daa terörist yapanlar hesabmz vardr. Onlardan bu çocuklarmzn hayatnn karartlmasnn hesaplarn sonuna kadar hem de ac ve maliyeti yüksek bir ekilde onlara ödeteceiz. Eer bu ülkede bu çocuklar anne ve babalarnn sevgiye ihtiyaç olduu bir dönemde, eer daa götürülür, orada bu çocuklarmzla ilgili onlarn terörist yaplmas hususu gerçekletirilmeye çallrsa, burada net ve açk söylüyorum, çileri Bakanlmz bize haram olsun diye konutu.

PKKNIN ADINI KMSE AMA KMSE AZINA ALAMAYACAK

Helikopter ile Hani ilçesine geçen Soylu, Ankebir meydannda vatandalarla bir araya geldi. Youn güvenlik önlemlerinin alnd referandum mitinginin yaplaca alann çevresindeki yüksek binalara keskin nianc polisler yerletirilirken, alana girenler arand. Özel eitimli köpeklerle platform kontrol edildi.

Bakan Soylu, vatandalara Cumhurbakan Erdoan ve Babakan Yldrmn selamlarn getirdiini ve kendileriyle dertlemeye geldeini söyledi. 28 ubatta irtica bahanesiyle ondan sonra Türkiyenin büyük, bankalarn bir gecede hortumlandn, bunun bedelinin eli nasrl insanlara ödetildiini söyleyen Bakan Soylu, konumasn öyle sürdürdü:

RTCA BAHANESYLE YIKIMLAR YAPTILAR

Bir gün kyafetimizle bizi terbiye ettiler ba açk dediler. Ba örtülü dediler, okula giremezsin dediler. Bir Türk, dediler Bir gün Kürt dediler, bir gün Alevi, Sünni, laik, irticac, dediler bu milleti parça, parça etmeye çaltlar. Üzerlerinde hakimiyet kurmaya çaltlar, sknty sadece Diyarbakra, Bitlise, anlurfaya yaatmadlar. Herkesi ama herkesi tehdit olarak algladlar. Camiye gideni de tehdit olarak algladlar. Dinini kullanmak isteyeni de tehdit olarak algladlar. Ben vatanma, milletime faydal olmak istiyorum diyeni de terbiye etmek istediler. Yetmedi milleti birbirine düürmek için, Gezi olaylarn çkardlar. Yetmedi PKKy, FETÖyü, DEA bamza musallat ettiler. Ayaa kalkmamz için ellerinden geleni yaptlar. Gün geldi, yargy patron yaptlar. Boyal basnlaryla deerlerimizi, inancmz, küçümseyen medya patron yaptlar. Gün geldi darbecileri patron yaptlar. Gün geldi uluslararas kurulular patron yaptlar. Bunlar hep beraber bu ülkede yaadk. Birimize Kürt, birimize dindar, birimize baörtülü, Alevi,köylü dediler. Bu ülkenin zenginliini ortadan kaldrabilmek için her eyi bugüne kadar yaptlar. Her gün yeni bir maa, yeni bir alet kullandlar. Bu ülkenin birliini, beraberliini yarna umutla gidebilmesini engelleyebilmek için bunu yapmaya çaltlar.

ÖZERKLK LAN EDENLERE SESLEND

çileri Bakan Süleyman Soylu, dün özerklik ilan edenlere seslenmek istediini belirtirek, Bugün skysa gelip özerklik ilan etsinler. Hadi etsinler bakalm. Herkes bir ey için mücadele ediyor. Artk güçlü admlar atacaz, Artk bu tarihleri bu ülkede hatrlamayacak, gelecee kardelikle bakabilecek admlar atmalyzdedi. u an Gabarda, Licede her yerde Mardinde bir taraftan Karsta, Ar da eteklerinde her yerde bu terörle mücadele sürdürdüklerini belirtti.

KULP LçESNDE PARTLLERE SESLEND

Haniden Kulpa geçen ve burada hükümet Kona önünde vatandalara hitap eden Bakan Soylu, 21. yüzyla iyi baladklarn, ilk 15 ylnda 3 bin dolar, 11 bin dolara getirdiklerini söyledi. Ama dikkat edin, her seçim sonras acaba tek bana iktidar olacak m, yeni bir Gezi olay bamza gelecek mi, bir 15 Temmuz bir daha tekrarlanacak m? diye hep arkamza dönüp bakmaktan, hep arkamzdan hançerlenmekten yorulduk. diyen Soylu, artk gelecee, 2023e, 2053e, 2071e bakmak istediklerini belirtti.

Gençlerin i bulmasn, evlerde huzur olmasn istediklerini dile getiren Soylu, üzerilerine hiç kimsenin korku salmamasn, sevgi ile gelecee uzanmak istediklerini kaydetti.

Yüksekova Havalimann tekrar açmak istediklerini, terör örgütünün millete pusula gönderdiini, eer uçaa binerseniz uça düüreceiz yazl pusulalar milletin yrttn aktaran Soylu, o günlerin geçtiini, terör örgütü PKKya ne olduunu, nasl olduunu gösterdiklerini, Yüksekovadan imdi uçaklarn dolu gittiini bildirdi.

Bunlarn iinin milletin gelimesini ve ülkenin yarnlara gitmesini engellemek olduuna dikkati çeken Soylu, öyle konutu:

Bu ülkede bunlar belediyeleri idare ettiler. Ne yaptlar? Burada milletin vergileriyle beraber paralar dalara gönderdiler. Dünyann yatrmlarn yapyor bizim arkadalarmz. Peki ondan önce niye yatrm yaplmyordu? Paralar dalara gidiyor, terörizme gidiyordu. Araçlar silah, mühimmat tayorlard. Kardeliimizi bozmak istiyorlar. Peki buna müsaade mi edilecekti?

11 MLYONYONA KIZ YURDU YAPILMI

Bakan Soylu, sadece teröristle deil terörizmle de mücadele ettiklerini vurgulayarak, konumasn öyle sürdürdü: Yeter artk, yetti artk, uramza geldi, bu ülkenin ve milletin üzerinde oyun oynamalar. Bakn belediyede yeni arkadamzn ortaya koyduklarna bakn Turgut Özal Mahallesine park bir taraftan sentetik çim saha bir taraftan 2 milyon liraya terminal binas bir taraftan 200 kiilik tam 11 milyona mal olan kz yurdu yapyoruz. Paralar nereye gidiyormu gördünüz mü?

Soylu, 20 köye 2 milyon liraya taziye evi yaplacan, 3 milyon lira harcayarak kültür merkezi inaat temelini attklarn, ilçe merkezine 2,5 milyon liraya bir park yaptrdklarna iaret ederek, Hizmet geliyor, terör bitiyor, i geliyor. Terör, silah, bask, iddet yok. Spor, ahlak, kardelik, aile sevgisi, anne ve baba sevgisi var. ifadelerini kulland.

HANGS DN, NANç, GELENEK BLYOR?

çileri Bakan Süleyman Soylu Diyarbakrn Hani ve Kulp ilçelerindeki progarmnn ardndan Silvan lçesine geçti. Konuk Mahallesinde vatandalar tarafndan karlanan Bakan Soylu için kurbanlk bir koç kesildi. Burada vatandalara hitap eden Bakan Soylu, Kim ne söylerse söylesin biz terörü bitirmeye kararlyz, hiç de bir ey umurumuzda deil, vatanda bamzn üzerindedir. Temel hak ve hürriyetler bamzn üzerindedir. Biz demokrasiyi hep beraber yükselteceiz. Zenginlii, üretimi, ii hep beraber yükselteceiz. Ama terörü de hep beraber bitireceiz. HDPli milletvekillerin hayat ve yaam tarzlaryla sizin ne ilginiz var? Hangisi din, inanç, gelenek biliyor? Sadece istismar ediyorlar. Kandildekilerinin yaam tarzlarn bilmiyor muyum, ben çileri Bakanym. Hangi haltlar yediklerini bilmiyor muyum? Millet elinin nasryla emek ortaya koyarken, onlar uyuturucu üzerinde, insan ticareti üzerinde terörü yükseltmeye çalyorlar. 13-14 yandaki genç kzlar terörist yapmaya çalyorlar, buna izin vermeyeceiz dedi.

SLVAN BARAJI LE 300 BN K SAHB OLACAK

Silvan projesinin tamamlanmas halinde 300 bin kiinin istihdam edileceini ifade eden Soylu, öyle konutu:

Engel olmak istedikleri nedir biliyor musunuz, zenginlik. Millet i bulursa, onlar istismar edemezler, bolluk ve bereket olursa, millete laf geçiremezler. Bolluk olacak, bereket olacak, siz de biteceksiniz. Cazibe merkezleri program ile 23 ilde 90 milyar lira yatrm yaplacak, 361 bin 376 kii i sahibi olacak. Hiç merak etmeyin, biz adm adma huzura gidiyoruz, adm adm kardelie gidiyoruz. Yeni Türkiye, demokrasinin ve hukukun üstün olduu, medeniyetin, üretimin ve özgürlüün yükseldii Türkiyedir.

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunu da eletiren Bakan Soylu, imdi kimle ibirlii yapyor? imdi ibirlii yapt, bir taraftan FETÖ, dier taraftan PKKdr. Bunu kim, genel bakan yapt? Türkiyenin her tarafnda kim diye sorduumuzu da herkes, kasetle diyor. Kaseti kim yapt, FETÖ yapt. Peki imdi niye onlarla beraber? Ya korkuyor, ya diyet ödüyor, ya da esir ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git