Gözaltılara tepki

HDP Diyarbakır İl Örgütü, gözaltılara ilişkin il binasında basın toplantısı düzenledi.

Haberler 26.09.2020 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Toplantya, HDP milletvekilleri Semra Güzel, Remziye Tosun, Mahmut Turul, Dersim Da, HDP Diyarbakr l Ebakan Zeyyat Ceylan ve partililer katld. Basn metinini okuyan HDP Diyarbakr Milletvekili Semra Güzel, gözalt operasyonunun AKPnin siyasal intikam alma giriimi olduunu belirtti. Saldr, ID barbarlna kar kazanlm zaferin intikamdr diyen Güzel, Koban eylemleri gerekçesiyle yapld ileri sürülse de bu saldr, Kobannin tarihin en büyük direnii sonucu ID barbarlna kar zafer kazanmasnn, Kobannin dümemesinin intikamdr. Koban de yenilen sadece ID barbarl deil bu karanlk zihniyetin kendisidir dedi.

YENLGNN ACISINI çIKARMAYA çALIIYORLAR

ktidarn operasyonla 7 Haziran seçimlerinin acsn çkarma çaltn kaydeden Güzel, Katliamn esas sorumlular bizleri suçlayanlardr diye konutu. Güzel devamnda unlar kaydetti: Bu saldr ayn zamanda 31 Austosta açkladmz Bara çar deklarasyonumuza iki hafta önce balattmz Demokrasi ttifak ve Anti-faist blok çalmalarmza verilmi bir yanttr. Biz antifaist blok dedikçe faizm yürütücülerini tela alyor, biz bar dedikçe sava ortaklar artk kan dökemeyeceiz diye panie kaplyor. Partimiz düzmece operasyonlar ile bu stratejik söylemlerden vazgeçemeyecektir. Antifaist cephe ile bar tesis edeceiz, demokrasi kuracaz. Parti devlet rejimini alaa edeceiz. Daha faizme sarlanlar bilsinler ki: HDP geliyor. Korksanz da, koltuklarnza sarlsanz da HDPnin zaman geldi.

TURUL: GER ADIM ATMAYACAIZ

HDP Antep Milletvekili Mahmut Turul ise defalarca mecliste 6-8 ekim olaylarna ilikin önerge verdiklerini ancak AKPnin oylaryla bu önergelerin reddedildiini belirtti. Turul, HDP özelinde Türkiyede demokratik kesimlerin bask altna alnmaya çalldna dikkat çekerek, Bu hukuki bir operason deil, siyasi operasyondur. AKPnin bölgede yapmad hiçbir suç kalmad. nsanlarmz helikopterden atld. Ormanlarmz doamz yaklyor. Ama tüm bunlara kar mücadelemizde bir adm geri adm atmayacaz dedi.

Ana Sayfaya Git