Gözaltılara tepki

HDP Diyarbakır İl Örgütü, gözaltılara ilişkin il binasında basın toplantısı düzenledi.

Gözaltılara tepki

Toplantıya, HDP milletvekilleri Semra Güzel, Remziye Tosun, Mahmut Tuğrul, Dersim Dağ, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan ve partililer katıldı. Basın metinini okuyan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, gözaltı operasyonunun AKP’nin siyasal intikam alma girişimi olduğunu belirtti. “Saldırı, IŞİD barbarlığına karşı kazanılmış zaferin intikamıdır” diyen Güzel,  “Kobanê eylemleri gerekçesiyle yapıldığı ileri sürülse de bu saldırı, Kobanê’nin tarihin en büyük direnişi sonucu IŞİD barbarlığına karşı zafer kazanmasının, Kobanê’nin düşmemesinin intikamıdır. Kobanê de yenilen sadece IŞİD barbarlığı değil bu karanlık zihniyetin kendisidir” dedi.

'YENİLGİNİN ACISINI ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORLAR'

İktidarın operasyonla 7 Haziran seçimlerinin acısını çıkarma çalıştını kaydeden Güzel, “Katliamın esas sorumluları bizleri suçlayanlardır” diye konuştu. Güzel devamında şunları kaydetti: “Bu saldırı aynı zamanda 31 Ağustos’ta açıkladığımız “Barışa çağrı deklarasyonumuza” iki hafta önce başlattığımız Demokrasi İttifakı ve “Anti-faşist blok” çalışmalarımıza verilmiş bir yanıttır. Biz antifaşist blok dedikçe faşizm yürütücülerini telaş alıyor, biz barış dedikçe savaş ortakları artık kan dökemeyeceğiz diye paniğe kapılıyor. Partimiz düzmece operasyonlar ile bu stratejik söylemlerden vazgeçemeyecektir. Antifaşist cephe ile barışı tesis edeceğiz, demokrasi kuracağız. Parti devlet rejimini alaşağı edeceğiz. Daha faşizme sarılanlar bilsinler ki: HDP geliyor. Korksanız da,  koltuklarınıza sarılsanız da HDP’nin zamanı geldi.”

TUĞRUL: GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

HDP Antep Milletvekili Mahmut Tuğrul ise defalarca mecliste 6-8 ekim olaylarına ilişkin önerge verdiklerini ancak AKP'nin oylarıyla bu önergelerin reddedildiğini belirtti. Tuğrul, HDP özelinde Türkiye'de demokratik kesimlerin baskı altına alınmaya çalışıldığına dikkat çekerek, "Bu hukuki bir operason değil, siyasi operasyondur. AKP'nin bölgede yapmadığı hiçbir suç kalmadı. İnsanlarımız helikopterden atıldı. Ormanlarımız doğamız yakılıyor. Ama tüm bunlara karşı mücadelemizde bir adım geri adım atmayacağız" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler