Gülistan Doku’nun ailesi Ordu’ya yürüyecek

Tunceli'de 542 gündür kayıp Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, hakkında açılan tazminat davasının duruşmasından sonra yarın eski vali Tuncay Sonel’in görev yaptığı Ordu’ya yürüyüş başlatacaklarını söyledi.

Haberler 01.07.2021 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Tuncelide 542 gündür kayp Gülistan Dokunun ablas Aygül Doku, hakknda açlan tazminat davasnn durumasndan sonra yarn eski vali Tuncay Sonelin görev yapt Orduya yürüyü balatacaklarn söyledi.

Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi olan Gülistan Dokudan (21) 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alnamyor. Dokunun kaybolmasnn üzerinden 542 gün geçmesine ramen Tunceli Cumhuriyet Basavcl tarafndan balatlan soruturmada herhangi bir gelime kaydedilmedi.

Soruturmas devam ederken, 7 Mart 2020de Dokunun kaybolmasndan sorumlu tutulan ba üpheli Zeynal Abarakovun polis olan üvey babas Engin Yücerin Atatürk Mahallesinde bulunan evini tad. Soruturmann tamamlanmadan ve evlerinde kriminal inceleme yaplmadan Yücelin evini tanmasn engelleyen Dokunun ablas Aygül Doku hakknda 22 Kasm 2020de Yücelin ikayeti üzerine mala zarar vermek gerekçesiyle tazminat davas açld. Davann durumas yarn Tunceli Adliyesinde görülecek. Doku ailesi, durumadan sonra Tuncelinin eski Valisi Tuncay Sonelin imdi görev yapt Orduya yürüyü yapacak.

ORDUYA YÜRÜYECEZ

Abla Doku, sanal medya hesabndan yapt açklamada, 542 gündür Gülistan Doku yok. Tuncay Sonel, biz kzmz intihar etmedi dememize ramen suda olduunu ve cansz bedenini bize vereceini söyledi. Engin Yücerin evinde kriminal inceleme yaplmad dediimiz için mahkemeye verdiler bizi. Perembe günü bu mahkemeden sonra Tunceli Adliyesinden Ordu Valiliine yürüyeceiz. Bize kzmz versinler, Cumhurbakan da Zeynal Abarakov ve ailesi yarglanacak demiti. Ancak sessizlik bozulmad. Biz bu köprünün banda ne aclar çektik. Failler yarglansn demek için ben ve ailem Orduya yürüyeceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git