Gündemimizde Af Bulunmuyor

"Gündemimizde af yok" diyen Ak Parti Sözcüsü Çelik, 'Yerel seçimlerle ilgili hazırlıklarımızı, güçlü bir şekilde gündemimize almış bulunuyoruz. ' dedi.

Haberler 30.08.2018 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erroan bakanlnda toplanan ve üç saat süren AKP MYK toplants sonrasnda sözcü Ömer çelik, çarpc açklamalarda bulundu. Parti Sözcüsü Ömer çelik Yerel seçim hazrlklarna baladk dedi. çelik, MHPnin af önerisi ve Macronun açklamalarna dair sorulara yant verdi. Cumartesi Annelerine uygulanan eylem yasana ilikin stiklal Caddesinde bu tür eylemlere izin verilmeyecek ifadelerini kulland. çelikin öne çkan konumasndaki balklar öyle;

YEREL SEçMLERE HAZIRLIK

- Bir yerden belediyelerin faaliyetleri vatanda odakl siyaset üretmeleri, vatandalarn taleplerini yerine getirirken de buna uygun profil çizmeleri her bakmdan deerlendiriliyor. Bu geldiimiz dönemde ehir siyaseti siyasal açdan önemli bir kavram haline geliyor.

- Önümüzdeki dönemde de çeitli tartmalar ve deerlendirmeler olduktan sonra yerel seçimlerle ilgili hazrlklarmz güçlü ekilde gündeme alm bulunuyoruz.

- Malazgirt Zaferinin yl dönümüyle ilgili çok önemli etkinlik gerçekletirildi. Ayn gün büyük taaruzun da yldönümüydü. Her ikisini de beraber kutladmz bir gün geçirdik. Bundan sonrasnda da tarihimizin önemli günleri önemli noktalar bütün milletimize aktarlacak. Bununla ilgili faaliyetlerimiz devam edecek.

GÜNDEMMZDE AF YOK

- Gündemimizde af yok. Daha önce açkladmz pozisyonumuz neyse onu koruyoruz. Konuyla ilgili tartmalar devam ediyoruz.

MACRONUN AçIKLAMALARI

Biz sayn Macronun açklamarn büyük bir hayretle karlypruz. Türkiye ne zaman özgüvenli d politika uygulamaya balarsa Türkiyeye hemen slamclk ve Osmanlck etiketi yaptrlmaya çallyor. Sayn Macronun konuma metnini açk bir ekilde okudum. Kulland kavramlara hakim olmadn gördüm. Defalarda uyarlmasan ramen slami terör ifadesini kullanmaya devam ediyor. Avrupada bütün sa duyulu kesimler bu ifadenin yanl olduunu defalarca dile getirmilerdir. Ama burada gördüümüz baka bir ey. Sayn Cumhhurbakanmza gönderme yapyor. Dorusunu söylemek gerekirse bu kadar sk görüülmesine bu kadar geni paylamlarda bulunulmasn da yakk almayan bir ifade. Fransadaki anketleri de takip ediyoruz. Macronun otoriter olduunu düünüyorlar. Bunlar orta düzeyde oryantalist yaklamlardr. Son derece yanltr. Fransa ne kadar bir Avrupa devletiyse Türkiyede bir o kadar Avrupa devletidir. Türkiyenin Avrupa devleti olduu tartmasz gerçektir.

YEREL SEçMLERDE TTFAK?

Yerel seçimlerde Cumhur ttifak devam edecek mi? - Bunu yerel seçimler balamnda konumuyoruz ama ilkesel olarak Cumhur ttifak olarak ortaya konulan ilkelere ballmz sürdürüyoruz. Cumhur ittifak ilkelerinin devam etmesi gerektiinin altn çiziyoruz. Yerel seçimi henüz deerlendirmedik.

CUMARTES ANNELER

Sayn genel bakanmzn babakanl döneminde anneliin kabul edilmesiyle son ortaya çkan müdahale arasnda bir çeliki yok. Sayn Cumhurbakanmz o zaman Babakan olduu zaman tekrar o grup konumasn hatrlatacam size, Orada Berfu ana vard. Bizimle hikayesini paylat. Anneliin siyasetin ve ideolojisinin olmadn bir kez daha gördük. Bir gece evinize geliyorlar ve olunuzu alp götürüyorlar. Berfu Ana 31 yldr kapm kilitlemiyorum diyor. Faali meçhullerin katillerinin bulunmamasnn ne ac olduunu biliyoruz. Her ne sebeple olursa olsun ülkemizdeki hiçbir anne evlad için gözya dökmesin. Biz birilerinin yapt gibi annelerin gözyalar üzerinden siyaset yapmyoruz Bu cümleler sayn genel bakanmz tarafndan ifade edilmitir. Özellikle u cümlenin altn çiziyor ve devam ettiriyoruz o annelerin yürei bizim yolumuzu aydnlatmaya yeter. Fakat gelinen noktada bu davalarn bir ksm sonlandrld, belli kiiler mahkumiyetler aldlar. Bundan sonra stiklal Caddesi gibi yerlerde böyle eylemlere izin verilmeyecektir. Bu tip eylemlere müsade edilmeyecektir. Bu tip yerlerde eylem yapmak isteyenler AK Partili bile olsa kabul edilmeyecektir. Bütün annelere, evladnn yasn tutan annelere hürmetlerimizi sunuyoruz. Kukuuz çeitli meselelerde polisin müdahalesi ile ilgili konular her zaman tartlr. Dolaysyla artk bu meselenin terör gruplar tarafndan istismar edilmesine izin verilmeyecektir.

Ana Sayfaya Git