Güneydoğu'da 23 Nisan rüzgarı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Siirt, Elazığ ve Bingöl'de kutlandı. Siirt'e yerleşen Suriyeli çocuklar, Grup Tillo'nun "Ortağız Bir Namusa" şarkısını Türkçe, Kürtçe ve Arapça seslendirdi.

Haberler 24.04.2017 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram, Diyarbakr, Mardin, Siirt, rnak ve Bingölde törenlerle kutland. Diyarbakrda 23 Nisan gösterileri Kulp ve rnaktaki ehitler nedeniyle iptal edildi

DYARBAKIRDAK KUTLAMALAR

Diyarbakrda, 23 nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram etkinlikleri her yl olduu gibi yine nalolu Caddesinde bulunan Valilik önünde yapld. Youn güvenlik önemleri altnda yaplan kutlamalara Vali Hüseyin Aksoy, 7nci Kolordu Komutan Korgeneral Ali Sivri, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, Emniyet Müdürü Tacettin Arslann yan sra çok sayda kii katld.

MLLETN BAIMSIZLII

Kutlama töreni, sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla balad. Konuma Diyarbakr Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan tarafndan yapld. 23 Nisan 1920de top sesleri altnda açlan Gazi Meclisin açlndan 96 yl sonra 15 Temmuz gecesi yine bomba sesleri altnda toplandn ifade eden Aslan, Yüce Meclisimiz ilk açlnda bombalanmamt ama, hain kalkmann yaand gece halkn iradesi bombalanyordu. Milletin bamszln yine milletin azim ve kararl kurtaracaktr düsturu ile açlan Meclis o gece milletin azim ve kararlna birkez daha ahitlik etmitir. Milletin azim ve kararl birlik ve baraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden gelinebileceini bütün dünyaya bir kez daha gösteriyordu dedi.

GÖSTERLER PTAL EDLD

Aslann konumasnn ardndan çocuklar tarafndan 23 Nisan içerikli iirler okundu. Daha önce okullarn yapmas planlanan gösteriler ise dün Kulp ilçesinde bugünde rnaktaki çatmalarda ehitler verilmesi nedeniyle iptal edildi.

MARDNDE KUTLAMA YAPILDI

Hükümet Konanda l Milli Eitim Müdürü Yakup Sarnn Atatürk Antna çelenk sunmasyla balayan tören, sayg duruunda bulunulmas ve stiklal Marnn okunmasnn ardndan Atatürk Kültür Merkezinde devam etti.

Sar, yapt konumada, çocuklara iyi bir gelecek ve ülke brakmann büyüklerin sorumluluu olduunu vurgulayarak, Mardinimizde güzel eyler oluyor. Geleceimiz hakikatten emin ellerde. dedi.

Örencilerin okuduu iirler ve halk oyunlar ile gösterilerinin ardndan kutlamalar, yarmalarda dereceye giren örencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Törene Vali Vekili Bahattin çelik, l Jandarma Alay Komutan Albay Ahmet Zafer zcan, l Emniyet Müdürü Hasan Onar, Türkiye Geçici Köy Korucular ve ehit Aileleri Federasyonu Bakan Orhan Kandemir de katld.

SRTTE STADYUMDA TÖREN

Siirtte Cumhuriyet Meydanndaki Atatürk Antna çelenk sunumuyla balayan tören, Atatürk Stadyumundaki programla devam etti.

l Milli Eitim Müdürü Fethi Suayn konumasnn ardndan örenciler iir okudu.

Törene katlan Suriyeli çocuklar da Grup Tillonun Ortaz Bir Namusa eserini Türkçe, Kürtçe ve Arapça seslendirdi.

Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Bakan Vekili Ceyhun Dilad Takn ve Cumhuriyet Basavcs brahim Canseverin de katld tören, örencilerin gösterisiyle sona erdi.

IRNAKDA ÖDÜLLER DAITILDI

rnakta Gençlik Spor il Müdürlüü Spor Salonundaki tören sayg duruunda bulunulmas ve stiklal Marnn okunmasyla balad.

Törende konuan l Milli Eitim Müdürü Nurettin Ylmaz, ülkenin kalknmasn engellemek isteyen er odaklarna kar çocuklar korumak amacyla eitimcilere büyük görev dütüünü belirterek, Bizler üzerimize düen görevi laykyla yerine getireceiz ki bir daha aclar yaanmasn. dedi.

Vali Vekili Ali Arkan, Cumhuriyet Basavcs Mehmet Patlak, l Emniyet Müdürü Ömer Uslusoyun da katld tören, örencilerin gösterisi ve çeitli dallarda düzenlenen yarmalarda dereceye girenlere ödül verilmesiyle sona erdi.

BNGÖLDE SURYEL KIZ R OKUDU

Bingöl Merkez Sultan Abdulhamit Han Ortaokulunda düzenlenen tören, sayg duruunda bulunulmas ve stiklal Marnn okunmasyla balad.

l Milli Eitim Müdürü Kadri Engin yapt konumada, 23 Nisan 1920nin Türk halknn egemenliini ilan ettii tarih olduunu belirterek, unlar söyledi:

TBMM, topraklar igale uram, esarete mahkum edilmek istenen bir milletin yokluklar içerisinde var ettii, milli iradenin kalbinin att yerdir. Bu Meclis, Gazi Mustafa Kemalin egemenlik anlaynn, Türk milletinin karakterindeki kendi kendini yönetme isteinin ekil bulmu halidir. Meclisimizin ilk Bakan Gazi Mustafa Kemal, geleceimizin teminat sevgili çocuklarmza bugünü bayram olarak armaan etmitir.

Konumann ardndan resim, iir ve kompozisyon yarmasnda dereceye giren örencilere ödülleri verildi.

Suriyedeki iç savatan ailesiyle kaçarak Bingöle snan Mona Marufun okuduu Dünya çocuklar çin iiri büyük alk ald.

Vali Yavuz Selim Köger, 49. Komando Tugay Komutan Albay Ersin Altay, Belediye Bakan Vekili Halim Sügü, Cumhuriyet Basavcs Ahmet Bektan da katld tören örencilerin gösterisiyle sona erdi.

Ana Sayfaya Git