Hırsız trafoya göz dikince!

Yenişehir ilçesinde elektrik trafosundan parça çalan hırsızlar, yüksek akıma neden oldu. Elektronik cihazlarda hasar oluştururken, mahalleli mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Haberler 25.05.2019 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hrszlarn duvar delerek trafodan maddi deeri yüksek olabilecei tahmin edilen bir parçay çalmas nedeniyle tüm mahalleye yüksek voltajda enerjinin gitmesi sonucu elektronik eyalar arzaland. Trafo aksamnn çalnmasndan büyük zarar gördüklerini ve madur olduklarn belirten ehit Albay Güner Ekici mam Hatip Orta Okulu Aile Birlii Bakan Mehmet Cevat çal, bu maduriyetin ivedilikle ilgili muhataplar tarafndan giderilmesini istedi.

Trafodan çalnan bir parçan okulun, çevredeki esnaflarn ve bina sakinlerinin elektronik cihazlarnn bozulmasna sebep olduunu dile getiren çal, u anda bizim okulumuzdaki bilgisayarlar, fotokopi makinelerimiz, beyaz eyalarmzn hepsi iflas etmi, yani bozulmutur. dedi. Bu tür hrszlk vakalarnn ilk kez olmadn hatrlatan çal, Trafomuz tenha bir yerde olduundan ötürü duvar deliyor, içeriye giriyorlar diyerek, dikkat çekti.

DYARBAKIR-Diyarbakr Merkez Yeniehir lçesi Batkent mevkiinde bulunan trafodan hrszlarn çald bir parçann eksikliinden dolay bata okul olmak üzere tüm mahalle sakinleri madur oldu.

Hrszlarn duvar delerek trafodan maddi deeri yüksek olabilecei tahmin edilen bir parçay çalmas nedeniyle tüm mahalleye yüksek voltajda enerjinin gitmesi sonucu elektronik eyalar arzaland.

Trafo aksamnn çalnmasndan büyük zarar gördüklerini ve madur olduklarn belirten ehit Albay Güner Ekici mam Hatip Orta Okulu Aile Birlii Bakan Mehmet Cevat çal, bu maduriyetin ivedilikle ilgili muhataplar tarafndan giderilmesini istedi.

Trafodan çalnan bir parçan okulun, çevredeki esnaflarn ve bina sakinlerinin elektronik cihazlarnn bozulmasna sebep olduunu dile getiren çal, Bu parçay kim, niçin çalmsa onu bilemiyoruz. Zaten biz onlar Allaha havale ediyoruz. DEDAtan gelen mühendislerin yapt incelemeye göre ve onlardan aldmz bilgiye göre o parçann olmayndan ötürü yüksek gerilimin gelmesi ile cihazlarn yanmasna sebep olmu. u anda bizim okulumuzdaki bilgisayarlar, fotokopi makinelerimiz, beyaz eyalarmzn hepsi iflas etmi, yani bozulmutur. dedi.

Muhatabmz DEDA m, güvenlik güçleri mi?

Bu skntnn tam da karne dönemine denk geldiini belirten çal, Önümüzde, 2 hafta sonra karne datacaz. Bu karneler nasl hazrlanacak, baslacak, internetten ailelere nasl bilgi verilecek endiesi içerisindeyiz. Bu maduriyetimizin muhatab DEDA m, güvenlik güçleri mi? artk her kimse giderilmesi lazm. çocuklarmza rahat bir ortamda eitimlerini, karnelerini verelim. O sevinçlerini kursaklarnda brakmayalm. ifadelerini kulland.

Küçük meblalar uruna büyük zararlarn olutuuna dikkat çeken çal, Allah muhafaza eer yüksek gelen o enerji mesai saatleri içerisinde gelmi olsayd belki çocuklarmza zarar da verebilirdi. Hrszn biri evine ekmek götürmek için mi yoksa uyuturucu almak için mi onu bilemiyoruz. Gelip duvar delmiler, oradan parçay alp götürmüler. Belki 200 liralk olan parçay 15-20 liraya satmlar ve o parçann olmayndan ötürü birçok esnaf, aile ve okulumuz madur oldu. Bir an önce bu maduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. eklinde konutu.

Bu hrszlk ilk kez olmuyor

Bu tür hrszlk vakalarnn ilk kez olmadn hatrlatan çal, Aldmz duyumlara göre bu olay sadece birkaç gün önce yaplan bir olay tek deil. çevredeki esnaf ve vatandalardan aldmz bilgilere göre hemen hemen her yl ayn ekilde bu trafoya giriliyor. Trafomuz tenha bir yerde olduundan ötürü duvar deliyor, içeriye giriyorlar. açklamalarnda bulundu.

çal, Onlar elektrik çarpsa yine DEDA sorumlu tutacaklar. Artk bu DEDAn m yoksa güvenlik güçlerinin mi almas gereken bir önlem onu bilemiyoruz. Yetkililere buradan sesleniyoruz, bir an önce bu iin giderilmesi lazm. Her yl bu ekilde bir parçann veyahut kablonun çalnmas bizleri skntya sokuyor. dedi.

Ana Sayfaya Git