Hacı adayları, Kovid-19 önlemleri gölgesinde ilk tavaflarını yapıyor

Kutsal topraklardaki hacı adayları, bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle alınan istisnai önlemlerin gölgesinde ilk tavaflarını yapmaya başladı.

Haberler 30.07.2020 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suudi Arabistann resmi ajans SPAda yer alan haberde, hac adaylarnn salgn tedbirleri kapsamnda yetkililer tarafndan iaretlenen aralklarla sosyal mesafe kuralna uyarak tavaflarn gerçekletirdii belirtildi.

Tedbirler kapsamnda her hac aday için bir seccade hazrland kaydedildi.

Haberde ayrca kudüm (ilk) tavaflarn yapan hac adaylarnn daha sonra Terviye günü olarak adlandrlan hicri takvime göre zilhicce aynn 8inci günü yani bügün Hazreti Muhammedin sünnetini yerine getirmek üzere Minaya hareket edecei ifade edildi.

Suudi Arabistan makamlar, Kovid-19 önlemleri kapsamnda hac adaylarn hac ibadeti öncesinde Mekkedeki otellerinde 5 gün karantina altnda tutmutu. Tedbirler kapsamnda karantina altndan çkan hac adaylar mikat alanna gitmilerdi.

Yetkililer ayrca dün tavaf alanndaki dezenfekte ve sterilizasyon ilemelerini younlatrm, hac adaylarnn Kabenin örtüsüne dokunmasn engelleyici talimatlar da devreye sokmutu.

- Kovid-19 önlemleri gölgesindeki hac mevsimi

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanl, Kovid-19 salgn nedeniyle bu yl hac ibadetini sadece ülkede yaayanlarla snrl tutacan, yurt dndan hac aday kabul etmeyeceini duyurmutu.

Yurt dndan hac aday kabul edilmemesi nedeniyle daha önce yaklak 2,5 milyonu bulan haclarn saysnn bu yl yalnzca 10 bin kiiyle snrl kalaca belirtiliyor.

Ana Sayfaya Git