Hacire anne azmiyle oğlunu terörün pençesinden kurtardı

Diyarbakır'da anne Hacire Akar, HDP'lilerce dağa kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Mehmet Akar için dört gündür HDP İl Başkanlığı önündeki mücadelesiyle oğlunu terörün pençesinden kurtardı.

Haberler 26.08.2019 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda anne Hacire Akarn HDPlilerce daa kaçrldn iddia ettii olu Mehmet Akar (21) için dört gündür HDP l Bakanl önündeki mücadelesi sonuç verdi.

Daha önce terör örgütü PKKya kaptrd bir olu ve yaknnn ölüm haberlerini HDPlilerden alan anne Hacire Akar, 4 gün önce ortadan kaybolan dier olu Mehmet Akar, örnek mücadelesinin ardndan terörün pençesinden kurtarmay baard.

Merkez Sur ilçesinde oturan anne Akarn, perembe gününden bu yana haber alamad olu Mehmet Akar da teröre kurban vermemek için HDP Diyarbakr l Bakanl önünde balatt oturma eylemi sonuç verdi. Kararl mücadelesiyle günler sonra oluna kavuan anne Akar, çocuklar daa kaçrlan dier annelere de örnek oldu.

HDPlilerin saldrsna ramen vazgeçmedi

Geçen hafta sevdii kzla nianlad ve düününü yapmaya hazrland olu Mehmet Akarn ortadan kaybolmas üzerine anne Akar, polis merkezine bavuru yapt. Daha sonra olunun telefonunu inceleyen anne Akar, HDPden gelen mesajlardan dolay HDP Diyarbakr l Bakanlna gitti.

Olunun telefonuna gelen mesajlardan dolay HDPlilerce daa kaçrlacan düünerek, gittii parti yetkililerinden olunu isteyen Akar, olumsuz yant almas üzerine camn krd il binasnn önünde oturma eylemi balatt.

Gece gündüz demeden aralksz olu Mehmet için HDP binasnn önünde nöbet tutan Akara kentteki sivil toplum kuruluu temsilcileri ziyaretleriyle destek sunarken, yakn akrabas kadnlar da eyleme katld.

Akar ve ona destek veren kadnlar, bugün HDP Diyarbakr l Bakan Yardmcs Sait Demirin de aralarnda bulunduu bir grup partili tarafndan urad saldrya ramen mücadelesinden vazgeçmedi.

Olayla ilgili 2 HDPli gözaltna alnd

Annenin bavurusunun ardndan Diyarbakr l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesince oluturulan özel ekip, Mehmet Akar bulmak için titiz bir çalma yürüttü.

Gencin can güvenliini de dikkate alan polis, ayrntl bir aratrma yapt. Gencin fotoraflar bütün birimlere datld, gidebilecei yerler tek tek kontrol edildi.

MOBESE görüntülerini ve HTS baz istasyonu analiz raporlarn tek tek inceleyen polis, ulat Mehmet Akar annesi Hacire Akar ile buluturdu.

Anne Akar, kararl mücadelesi ve Diyarbakr Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüünün baarl çalmas sonucu çocuuna kavutu.

Olayla ilgili HDP Gençlik Kollar üyesi B.K. ile Diyarbakr Büyükehir Belediyesi encümeni R.K gözaltna alnd.

Her iki kii hakknda daha önce terör örgütü PKKya eleman kazandrmak suçlamasyla ilem yapld örenildi.

çocuklar daa kaçrlan anneler çocuklarn HDPden istesinler

Emniyette olu Mehmet Akar ile kucaklaan anne Akar, 3 gün boyunca yemek yemedim. Olumu gördüm artk keyfim yerine geldi. 3 gündür olumun HDPliler tarafndan kaçrldn biliyordum o yüzden aç ve susuz ekilde orada yattm. Olum bulundu, polise teekkür ediyorum. Polislerden çok memnunum, bu konuda bize çok yardmc oldular, onlar sayesinde oluma kavutum teekkür ediyorum. dedi.

HDPnin önünde eylem yaparken çocuklar daa kaçrlan anne ve babalarn da yannda olmasn beklediini dile getiren Akar, öyle devam etti:

Ailelere de tavsiyem çocuklar daa kaçrld zaman gidip HDP önünde oturup eylem yapsnlar. Benim dier olumu da onlar kandrp kaçrd ve öldürüldü. Ondan sonra 40 gün yeme içmeden kesildim bana böyle bir ac yaattlar. çocuklar kaçrlan aileler, anne ve babalar korkmasn cesaretli bir ekilde HDP önüne gidip çocuklarn istesinler. çocuklar daa giden aileler mutlaka gelip HDP önünde eylem yapsnlar.

Ana Sayfaya Git