Haçlıya ameleliğe iftihar ediyorlar!

Diyarbakır'da, Kudüs'ün fethinin yıl dönümü dolayısıyla "Selahaddin'in izinde bir nesil" programı düzenlendi. Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Karadaği " Günümüzde Müslüman devletleri yöneten öyle insanlar var ki Haçlıların amelesi olmakla ve işlerini görmekle iftihar ediyorlar"

Haberler 02.10.2017 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda düzenlenen Kudüsün fethinin yl dönümü dolaysyla Selahaddinin izinde bir nesil programna katlan Dünya Müslüman Alimler Birlii Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhyiddin Ali Karadai, Günümüzde Müslüman devletleri yöneten öyle insanlar var ki Haçllarn amelesi olmakla ve ilerini görmekle iftihar ediyorlar diyerek, slam dünyasnda yaanan olumsuzluklara dikkat çekti.

SELAHADDNN ZNDE BR NESL

Selahaddin-i Eyyubinin Kudüsü fethinin yl dönümü münasebetiyle Diyarbakr Kültür ve Kongre Merkezinde l Müftüü, Beytülmakdis Öncüleri Dernei ve Diyarbakr Filistin Dayanma Platformu ibirliiyle Selahaddinin izinde bir nesil etkinlii gerçekletirildi. Programa Diyarbakr l Müftüsü Burhan leyen, Dünya Müslüman Alimler Birlii Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhyiddin Ali Karadai, TTHAD-UL ULEMA Genel Sekreteri Mehmet enlik, Yüksek htisas Merkezi Müdürü Fatih çatmakta, alimler, vatanda ve çok sayda sivil toplum kuruluu temsilcisi katld.

SLAMDA LDER BÖYLE OLUR?

Dini Yüksek htisas Merkezi Müdürü Fatih çatmakta, hocann Kuran- Kerim tilavetiyle balayan program MEDAV Bakan M. Tayyip Elçinin konumasyla devam etti.

MEDAV Bakan M. Tayyip Elçi, Selahattin Eyyubi denince en çok aklmza Kudüs gelir. Kudüsün özgürlüü ve Filistinli çocuklar gelir aklmza. Dikkat etmek gerek Selahattin Eyyubinin farkl yönleri vard. Selahattin Eyyubi bir devlet bakanyd. ancak ahlakna baktmzda çok takva sahibi ve ibadetlerine dükün ve adaletli idi. Cihada cok önem verir, mutavazi ve zahit idi. Vefat ettiinde bir kaç dinar var idi. Tarihçiler öyle bahseder ondan; affetmeyi çok severdi ki slamda lider böyle olur. eklinde konutu.

BRLK SALANINCA FETHLER GELD

Elçi, Slam fetihlerine dikkat çekerek öyle dedi; Fetihler böyle liderlere nasip olur. slam dünyas bölük pörçük iken o birletirmek için elinden geleni yapt. 12 sene ümmetinin birliini için mücadele etti ve siyasi birliini salad. Birlik salannca Allah fetihler nasip etti.

TE SZ O HALKIN TORUNLARISINIZ

Programa davetli olarak katlan Dünya Müslüman Alimler Birlii Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhyiddin Ali Karadai ise Selahattin Eyyubinin Kudüsü fethetmeden önce Diyarbakra yapt ziyaretine deinerek, Selahattin Eyyubi Diyarbakra urad, kadnlar ona topladklar gül suyunu vererek, bu suyla Mescid-i Aksay ykamasn istedi. Selahattin Eyyubi yllarca bu emaneti korudu ve zaman geldiinde kulland. te siz o halkn torunlarsnz. diye açklad.

Karadai, Selahaddin Eyyubinin, Kudüsün Haçllar tarafndan igal edilmesi ile o devrin önde gelenlerinin gösterdii gayretin meyvesi olduunu belirterek, fetih ile Haçllarn Kudüsten çkarldn dile getirdi. Karadai, öyle konutu:

KUDÜSÜN FETHNDE, TÜRK, KÜRT VE ARAP VARDI

O dönemde ümmet parçalanmt, bölünmütü ve birçok skntlarla iç içeydi. Günümüzde de böyle fakat günümüz gerçekten Müslümanlarn yaam olduu skntlar bakmndan o devri geride brakm durumda. O dönemde Müslümanlarn yöneticilerinden bazlar Haçllarlarla ittifak ediyor fakat bununla iftihar etmiyorlard. Günümüzde Müslüman devletleri yöneten öyle insanlar var ki Haçllarn amelesi olmakla ve ilerini görmekle iftihar ediyorlar. Filistin meselesi ümmetin meselesidir. Ümmet ne zaman güçlenirse Filistin o zaman özgürlüüne kavumutur. Ümmet ne zaman zayflamsa Filistindeki Müslümanlar da zayflamtr.

Karadai konumasnn devamnda, O dönemin bu dönemden farklar var. O dönemde tarikatlar, tasavvuf erbaplar haçllarla ibirlii yapmazken bu dönemin selefileri dahi haçllarla i birlii yapyor. O dönemde haçllarla ibirlii yapanlar para alrd onlardan. Bu dönemde hem haçllarla ibirlii yapyorlar, hem de üzerine para veriyorlar. O dönemde Kudüsün fethinde Türk, Kürt ve Arap birlii vard. Bu etkenlerle Kudüs fethedildi. dedi.

SELAHADDN EYYUBNN ORDUSU GELYOR

Beytüs Makdis Öncüleri Yardmcs Ahmet Karadayi da nsanlara öncülük edenlerin says azdr. Bu yüzden öncüler Kudüs için özgürlüü için mücadele ediyorlar. çünkü, Selahattin Eyyubi, düünce adamlar, kanaat önderleri ve dava adamlar ile ayrlklar bir kenara brakarak mücadele etti. Biz de onun izinde ayrlklarmzdan, ihtilaflarmzdan kendimizi kurtararak, igalci siyonistlere u cevab vermemiz gerekiyor. Kudüsün bu yl dönümünde u mesaj veriyoruz, Selahattin Eyyubinin ordusu geliyor. dedi.

Program Karadainin konumasnn ardndan Kudüs ile izletilen video ile sona erdi.

Ana Sayfaya Git