Hafız oldular

Diyarbakırlı genç, hizmetli olarak görev yaptığı Kur'an kursunda hafız oldu.

Haberler 14.02.2020 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Balar lçe Müftülüüne bal çelebi Eser Bölge Yatl Kuran Kursunda hizmetli olarak görev yapan 28 yandaki Recep çinar 18 ayda hafz oldu.

Hafzlk Tespit Snavna girerek belge almay hak eden örencilerin sertifikalarnn ön yüzünde Peygamber Efendimizin bir sözünden etkilenerek hafzla adm attn belirten çinar, hocalarnn sayesinde hafz olduunu söyledi.

çinar, Yaklak 6 buçuk yldr Diyanet lerinde hizmetli personel olarak görev yapmaktaym. Burada eitimini tamamladktan sonra hafzlk sertifikas alan örencilerin ellerindeki sertifikada; çocuuna Kuran- Kermi yüzüne okumay öreten kimsenin geçmi ve gelecek günah mafiret edilir. çocuunu hfz yapan kimseyi de Cenab- Hak, kyamet gününde ayn on dördü gibi parlak bir srette diriltir. çocuuna: Oku! denilecek. çocuu her bir yet okudukça Allah Tel da babasnn (makamn) bir derece yükseltir. (Bu durum) ezberledii Kuran- Kermi sonuna kadar (okuyuncaya) devam eder. Hadisi vard. Bu hadisten yola çkarak hafzlk ak içime yerleti. ifadelerine yer verdi.

Sabah namazndan sonra iyerime gelip ileri erken bitirip programm uygulamaya çalyordum

Hafzln yapabilmek için bir programn olmas gerektiini söyleyen çinar, Hem dünyada hem ahirette bu erefe erimek herkese nasip olmaz. lk baladmda bitireceime inanmyordum. Hocalarmn destekleriyle hafzl bitirip hafz oldum. Yarsna geldiimde, Kendi kendime çalnca yaplabiliyor. dedim ve Allaha hamd olsun hafz olma erefine nail oldum. Hafzlk, programsz olmuyor. Ben 8.30daki ii erken yapabilmek için sabah namazndan sonra yatmayp buraya gelip ilerimi halledip hafzlk programm uygulamaya çalyordum. ifadelerini kulland.

Bo zamanm bo ilere deil, Kuran- Kerimi ezberlemeye ayryordum

Normal bir örenci gibi hafzla hazrlandn belirten çinar, Mesai saatlerinden dolay benimle ilgilenen hocalarm bana öncelik tanyp ezberlerimi benden istiyorlard. Ezberlerimi verdikten sonra saat 11.00den saat 13.00a kadar ilerimi bitiriyordum. O zaman içerisinde frsatn bulduum da gözümün armamas için 20dakika uyuyordum. Akam yemeine kadar olan bo zamanm bo ilere deil, Kuran- Kerimi ezberlemeye çalyordum. Kendimi burada normal bir örenci gibi davranyorum. Bir örenci nasl teneffüs yapyorsa bende öyle yapyordum. eklinde konutu.

Yeryüzünde yürüyen Kuran olmak çok büyük bir ereftir

çinar, Mesai saati bittikten sonrada ksa bir süre içerisinde eimi ve çocuumu görüyorum. Onlar gördükten sonra tekrar buraya gelip akam saat 22.00ye kadar kalyor ve ertesi günkü dersin hazrlklarn yapyordum. Bu ekilde çalarak Kuran ezberledim. Hafz olduktan sonra manevi huzur olduunu fark ettim ve bundan dolay çok mutluyum. Bu mutluluk hiçbir eye deimez. çünkü yeryüzünde yürüyen Kuran olmak çok büyük bir ereftir. Allahtan tek isteim hafzlarn saysn artrmas ve hafz olmak isteyenlere nasip etmesidir. dedi.

Ana Sayfaya Git