Haftasonu yasakları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu sonrası yeni tedbirleri açıkladı: "Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde saat 10.00 – 20.00 arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Ara tatil, yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek. Sinemalar sektörün talebine de uygun şekilde yıl sonuna kadar kapalı kalacak.".

Haberler 18.11.2020 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Kabine toplantsnn ardndan yeni önlemlere ilikin açklamalarda bulundu. Koronavirüs vaka saylarnn Türkiyede yeniden arta geçmesi üzerine sokaa çkma yasa karar alnd. Erdoan, hafta sonlar saat 10.00 20.00 aras dnda sokaa çkma snrlamas uygulanacan, 65 ya ve üzeri vatandalara uygulanan sokaa çkma yasann 20 ya alt için de geçerli olacan duyurdu. Erdoann konumasndan satr balar öyle:

SOKAA çIKMA YASAI: Hafta sonlar tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak ekilde saat 10.00 20.00 aras dnda sokaa çkma snrlamas uygulanacak. Ara tatillerde olan okullardaki eitim öretim yl sonuna kadar online olarak sürdürülecek.Halen 65 ya üstü için uygulanan sokaa çkma kstlamas 20 ya alt için de uygulanacak.

SNEMALAR YIL SONUNA KADAR KAPALI

Alveri merkezleri, marketler, restoranlar, berber ve kuaförler gibi iletmelerin çalma süreleri saat 10.00 ile 20.00 aras dnda snrlanacak. Sinemalar sektörün talebine de uygun ekilde yl sonuna kadar kapal kalacak. Restoran ve kafelerde sadece paket servis uygulamasna geçilecek. Kraathanelerimizin faaliyetlerine bir süre ara verilecek. Tüm spor müsabakalar seyircisiz oynanmaya devam edilecek. Hal sahalarn faaliyetlerine ara verilecek. ehirlerimizin ana cadde ve meydanlarndaki sigara içme yasa sürecek.

KAPSAM GENLEYEBLECEK

l kurullar bu snrlamay geniletebilecek. Kamu ve özel sektör iyerlerindeki esnek mesai düzeni uygulamasna hassasiyet gösterilecek. Tüm bu hususlarla ilgili ayrntlar çileri Bakanlmzn genelgesinde yer alacaktr. Hep beraber bu salgn musibetinin üstesinden gelerek salkl ve huzurlu ekilde gelecee bakacaz.

TE ALINAN TEDBRLER

Hafta sonlar tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak ekilde 10.00 ile 20.00 saatleri aras dnda sokaa çkma snrlamas uygulanacak.

Ara tatillerde olan okullardaki eitim öretim yl sonuna kadar online olarak sürdürülecek.

65 ya ve üstü için uygulanan belirli saatlerde sokaa çkma uygulamas, çalanlar hariç olmak üzere 20 ya altna da temil edilecek.

Tüm spor müsabakalar seyircisiz oynanmaya devam edilecek. Hal sahalarn faaliyetlerine ara verilecek.

Sinemalar, sektörün talebine de uygun ekilde yl sonuna kadar kapal kalacak.

Alveri merkezi, market, restoran, berber ve kuaför gibi iletmelerin çalma süreleri saat 10.00 ile 20.00 aras olarak snrlanacak.

ehirlerdeki sigara içme yasa sürecek.

Kraathanelerimizin faaliyetlerine bir süre ara verilecek.

Ana Sayfaya Git