Görüş Bildir

Haftasonu yasakları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu sonrası yeni tedbirleri açıkladı: "Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde saat 10.00 – 20.00 arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Ara tatil, yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek. Sinemalar sektörün talebine de uygun şekilde yıl sonuna kadar kapalı kalacak.".

Haftasonu yasakları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantsının ardından yeni önlemlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Koronavirüs vaka sayılarının Türkiye'de yeniden artışa geçmesi üzerine sokağa çıkma yasağı kararı alındı. Erdoğan, hafta sonları saat 10.00 – 20.00 arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacağını, 65 yaş ve üzeri vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağının 20 yaş altı için de geçerli olacağını duyurdu. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI: Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde saat 10.00 – 20.00 arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Ara tatillerde olan okullardaki eğitim öğretim yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek.Halen 65 yaş üstü için uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması 20 yaş altı için de uygulanacak.

SİNEMALAR YIL SONUNA KADAR KAPALI

Alışveriş merkezleri, marketler, restoranlar, berber ve kuaförler gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arası dışında sınırlanacak. Sinemalar sektörün talebine de uygun şekilde yıl sonuna kadar kapalı kalacak. Restoran ve kafelerde sadece paket servis uygulamasına geçilecek. Kıraathanelerimizin faaliyetlerine bir süre ara verilecek. Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam edilecek. Halı sahaların faaliyetlerine ara verilecek. Şehirlerimizin ana cadde ve meydanlarındaki sigara içme yasağı sürecek.

KAPSAM GENİŞLEYEBİLECEK

İl kurulları bu sınırlamayı genişletebilecek. Kamu ve özel sektör işyerlerindeki esnek mesai düzeni uygulamasına hassasiyet gösterilecek. Tüm bu hususlarla ilgili ayrıntılar İçişleri Bakanlığımızın genelgesinde yer alacaktır. Hep beraber bu salgın musibetinin üstesinden gelerek sağlıklı ve huzurlu şekilde geleceğe bakacağız.

İŞTE ALINAN TEDBİRLER

Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak.

Ara tatillerde olan okullardaki eğitim öğretim yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek.

65 yaş ve üstü için uygulanan belirli saatlerde sokağa çıkma uygulaması, çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altına da teşmil edilecek.

Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam edilecek. Halı sahaların faaliyetlerine ara verilecek.

Sinemalar, sektörün talebine de uygun şekilde yıl sonuna kadar kapalı kalacak.

Alışveriş merkezi, market, restoran, berber ve kuaför gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak.

Şehirlerdeki sigara içme yasağı sürecek.

Kıraathanelerimizin faaliyetlerine bir süre ara verilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi