Hak ettikleri cezayı görecekler

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri Kulp ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen, 5 kişinin şehit olduğu terör saldırısına tepkisini dile getirdi.

Haberler 09.04.2020 - 01:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR/BNGÖL/BATMAN - Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesindeki sivil toplum kurulular ve siyasi partilerin temsilcileri Kulp ilçesinde PKKl teröristlerce düzenlenen, 5 kiinin ehit olduu terör saldrsna tepkisini dile getirdi.

nsan Haklar Cemiyeti Bakan Mehmet Karada, PKKl teröristlerin el yapm patlaycyla gerçekletirdii saldrda 5 masum sivilin hayatn kaybettiini anmsatt.

Yaklak 8 ay önce de Kulp ilçesinde odun toplamaya giden kiilere yönelik gerçekletirilen saldrda 7 sivilin yaamn yitirdiini hatrlatan Karada, öyle konutu:

Bu terör saldrsdr. Bu saldrlardan bölgedeki vatandalarmz büyük zarar görüyor. Bölgenin ekonomik ve sosyal yapsna zarar veren saldry lanetliyoruz. iddeti benimseyen çevrelerin bu zihniyetinin mahkum edilmesi gerekiyor. Saldrda yaamn yitirenlerle Allahtan rahmet, yaknlarna basal diliyorum.

Hak ettikleri cezaya çarptlacaklardr

AK Parti Diyarbakr l Bakan Süleyman Serdar Budak, Kulpta 5 sivilin katledilmesinden büyük üzüntü duyduklarn belirtti.

Son yllarda güvenlik güçlerinin krsalda ve ehirlerde gerçekletirdii kararl ve baarl operasyonlarla büyük darbe vurulan terör örgütü mensuplarnn artk sivillere yönelerek, kalleçe saldrlar düzenlediini aktaran Budak, çok üzücü olayla güne baladk. Güvenlik güçleri ile çatmaktan kaçp, sivillere yöneliyorlar. Hain saldr bizi derinden üzdü. Devletimiz çok güçlüdür, misliyle karln verecektir. Ksa sürede saldrganlar bulunup hak ettikleri cezaya çarptlacaklardr. dedi.

ehitlerin kan yerde kalmayacak

MHP Diyarbakr l Bakan Cihan Kayaalp, yurt içi ile Irak ve Suriyede büyük operasyonlarla büyük darbe vurulan terör örgütü PKKnn güvenlik güçleriye çatmaktan kaçndn söyledi.

Bugünkü hain saldrda 5 masumun ehit olduunu 21 çocuun da yetim kaldn dile getiren Kayaalp, u ifadeleri kulland:

Güvenlik güçlerimizin karsna çkma cesareti gösteremeyen teröristler sivillere yönelik kalleçe saldr yapyor. Kulpta 8 ay önce de benzer saldrda 7 kiiyi katlettiler. Bugün hayatn kaybeden 5 sivil odun toplayarak ailesinin geçimini salyordu. Terör örgütünün gerçek yüzü budur, gerekli cezaya çarptrlacaktr. Krsaldaki baarl operasyonlar sayesinde bir avuç kaldlar. Güvenlik güçlerimiz ksa sürede saldry gerçekletirenleri yakalayacaktr. ehitlerin kan yerde kalmayacak.

Mesajn savunmasz insanlar üzerinden vermeye çalyor

Anadolu Güvenlik Korucular ve ehit Aileleri Konfederasyonu Genel Bakan Ziya Sözen, tek gayeleri aln teriyle ailelerini geçindirmek olan sivil ve savunmasz insanlara yaplan saldrnn insanlk d olduunu bildirdi.

Yok olma, bitme aamasna gelen, asker, polis ve güvenlik korucularmzn karsna çkacak cesareti olmayan hain terör örgütü böyle alçakça saldrlar yaparak güçlü olduunu, istedii zaman eylem yapabileceinin mesajn savunmasz insanlar üzerinden vermeye çalyor. diyen Sözen, terör örgütünün bu alçakça saldrlarla yok olma sürecine girdiini aktard.

Sözen, Her ortamda bar, demokrasi ve insan haklar gibi tertemiz söylemler kullanarak bölge halknn hakkn savunduunu iddia eden HDP, çkp Bu sivil insanlar niye öldürdünüz? diyebilecek mi? Terör örgütü PKKy knayacak m? Hayr. çünkü HDP, PKKnn siyasi versiyonu. eklinde konutu.

PKK yok olma sürecine girmitir

Batmann Sason ilçesindeki ehit Aileleri, Gazilerle Yardmlama ve Dayanma Dernei Bakan Mutalip çelik, terör örgütünün güvenlik güçlerinin kararl tutumu sayesinde ar darbe gördüünü aktard.

Tek gayeleri ekmeklerini kazanmak, ailelerini geçindirmek olan sivil ve savunmasz insanlara alçakça, kahpece saldrmak insanlktan nasibini almam, insanlk d bir tutumdur. diyen çelik, unlar kaydetti:

Bu saldr tükenmiliin ve acizliin ifadesidir. nsanlktan nasibini almam hain PKK terör örgütü mensuplarn, yandalarn ve i birlikçilerini lanetliyorum. PKK terör örgütü Allahn izni ile bitme, yok olma sürecine girmitir. nallah en ksa sürede de yok olacaklar.

Ana Sayfaya Git