HAK-PAR seçimlere bağımsız adaylarla katılıyor

Seçime katılmalarının keyfi olarak engellendiğini belirten HAK-PAR Parti Meclisi, seçimlere bağımsız adaylarla katılma kararı aldı.

Haberler 06.05.2018 - 12:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) 24 Haziranda yaplacak milletvekili seçimlerine, bamsz adaylarla katlacaklarn açklad.

HAK-PAR Parti Meclisi yaynlad açklamada, Olaanüstü Hal rejimi altnda seçimlere gidileceine dikkat çekilerek, Seçimlere katlma yeterlilii bulunan ve Haziran 2015 ve Kasm 2015 seçimlerine de katlan HAK-PARn bu seçimlere parti olarak katlmas, hukuk d ve Yargtay Cumhuriyet Basavclnn keyfi tutanaklaryla; tamamen idari tasarruflarla engellendi denildi. YSKye yaptklar itirazn reddedilmesi üzerine toplanan HAK-PAR Parti Meclisi, seçimlere bamsz adaylarla katlma karar ald.

BAIMSIZ ADAYLARLA KATILACAKLAR

Seçimlere katlm engellenmi olsa da HAK-PAR seçimlere aktif olarak müdahale edecek ve seçim sonuçlarn etkileyecektir sözlerine yer verilen açklamada, Cumhurbakanl seçimlerinde bamsz aday olabilmek nerdeyse imknsz hale getirilmitir denilerek HAK-PARn sadece milletvekillii için bamsz aday gösterecei belirtildi.

ktidar ve muhalefetin tutumunun eletirildii HAK-PAR Parti Meclisi açklamasnda, Kürt partilerinin ittifak giriimlerinin milletvekillii pazarl üzerinden yürütüldüü iddiasna da yer verildi.

Açklamada, HAK-PAR hiçbir partiye eklemlenmeden; Milletvekillii için mali imknlarmz dhilinde tüm seçim çevrelerinde birer bamsz adayla seçimlere girecek; ayrca milletvekillii seçiminde bizim dmzda yurtsever demokrat bamsz adaylarn bulunmas halinde onlarla da dayanma içinde olacak ve destekleyecektir denildi.

Ana Sayfaya Git