Hâkim ve savcı alınacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 3 Haziran’da, 2 bini hukuk fakültesi mezunu ve 750'si avukat olmak üzere 2 bin 750 hâkim ve savcı alınacağını açıkladı.

Haberler 10.02.2017 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bekir Bozda, Gülen örgütü balants tespit edilen hkim ve savclarn meslekten uzaklatrldn ancak yeni hkim ve savclarn göreve balatlmasyla adliyelerde sorun yaanmadn söyledi. Ksa sürede staj aamasnda olan 4 bin hkim ve savc adaynn snava tbi tutularak meslee kazandrld bilgisini aktaran Bakan Bozda, almlarn devam edeceini söyledi. 3 Haziranda 2 bin 750 hkim ve cumhuriyet savcs alm yaplacan açklayan Bakan Bozda öyle konutu:

Vatandalarmz meslekten uzaklatrlan hkim ve savclar nedeniyle adliyelerde herhangi bir sorun yaamadlar. çünkü süratli bir ekilde buralar dolduruldu. lerde bir aksamaya meydan verilmedi. u anda da sknt yok. Ama biz bir yandan yeni hkim savc almn sürdüreceiz. Bildiiniz gibi u anda bir snav yaptk. Bu yl 3 Haziranda da 2 bin kii hukuk fakültesi mezunlarndan, 750 de avukatlardan hkim savc alm için snav yapacaz.

HAKM VE SAVCI ALINACAK

Bakan Bozda, Haziran aynda yaplacak alma mezuniyetleri olmad için hukuk fakültesi son snf örencilerin giremeyeceini belirterek, Eylül-Ekim-Kasm aylarnda da bir snavn daha yaplacan söyledi. Bu snav için henüz alnacak hkim savc saysnn belirlenmediini vurgulayan Bakan Bozda, Yl sonunda bir snav daha olacak. Hukuk son snfta okuyan örencilerimiz endie etmesin. Eylül-Ekim-Kasm gibi bir snav daha yapacaz dedi.

Bozda ayrca zabt ktipleri, icra ktipleri, infaz koruma memurlar ve dier yardmc personellere ilikin de 2017 yl içinde almlarn yaplacan belirtti.

Ana Sayfaya Git