Halepçe’yi unutmadık

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, Halepçe Katliamı'nın 34. yıldönümünde, katliamda hayatını kaybedenleri andı.

Haberler 17.03.2022 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, Halepçe Katliamnda yaamn yitirenleri Kou Yolu Park Yaam Ant önünde yapt etkinlikle and. Halepçeyi unutmadk pankartnn açld açklamaya, TJA, HDP, Gelecek Partisi, DEVA, CHP ve çok sayda sivil toplum örgütü temsilcisi katld. SES Diyarbakr ube E Bakan iyar Güldiken, Halepçe Katliamn asla unutmayacaz ve her zaman bunu anacaz. Bu katliam kim yaptysa her zaman hesabn sormaya devam edeceiz dedi.

Platform Sözcüsü Mehmet Candar ise savalarn en büyük bedelini kadnlar, çocuklar ve çalanlarn ödediini söyledi. Halepçe Katliamnn tarihçesini hatrlatan Candar, Unutmadk ve unutturmayacaz diye konutu.

Katliamn Saddam Hüseyinin emriyle gerçekletiini belirten Candar, Halepçede 16 Mart 1988de yaklak 5 saat süren kimyasal bombardman sonras, çounluu çocuk ve kadn 6 bin 357 kii katliamda yaamn yitirdi, 14 bin 765 kii de ar derecede yaraland. Dünya Salk Örgütünün (WHO) raporuna göre bu kimyasal saldr, günümüze kadar 43 bin 753 akn kiinin ölümüne, 61 binden fazla kiinin de sakat kalmasna sebep oldu dedi.

Candar, Amed Emek ve Demokrasi Platformunu oluturan sendikalar, odalar ve meslek örgütleri olarak bu katliamlar knyoruz, bir daha yaanmamasn diliyoruz. Unutmadk ve unutturmayacaz ifadesini kulland.

HALEPçENN ACISI SÜRÜYOR

HDP Diyarbakr l E Bakan Zeyyat Ceylan, Halepçenin acs yerinde durmad, halen sürüyor. Fakat bu katliam Kürtlere yapanlar bar ve özgürlük mücadelesini durduramad. Kürtleri katledeceiz, bitireceiz diyenler bitti. Halepçeyi unutmamak gerekir. Halepçeyi unutmak yeni katliamlar getirir diye konutu.

Ana Sayfaya Git