Halfeti ve Birecik’te terör operasyonu: 22 gözaltı

ŞANLIURFA'nın Halfeti ile Birecik ilçelerinde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda, aralarında HDP yöneticilerinin de olduğu 22 kişi gözaltına alındı.

Haberler 04.04.2019 - 01:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa Cumhuriyet Basavcl, PKK ile irtibatl olan ve sosyal medya hesaplarndan terör örgütü propagandas yapp, devlet büyüklerine hakaret eden kiilere yönelik soruturma balatt. Yürütülen soruturma kapsamnda polis ve jandarma ekipleri, terörist ba Öcalann 4 Nisanda kutlanan ancak bu yl yasak getirilen doum günü öncesi Halfeti ve Birecik ilçelerinde çok sayda adrese e zamanl operasyon düzenledi.

PKK PROPOGANDASI

Yaplan operasyonlarda, aralarnda HDP Birecik e bakan Dilan Ta, Bekir Ö., Nurettin K., Sami B., Kazm B., Azad P., Seyhan B., Hac Y., Osman Y., Hasari B., Hakk K., Hüseyin M., Kadir ç., Abdullah U., brahim Y., Halil G., Halil S., Abdulcelil A., evket ç., Mustafa K., Mikail K. ve Bülent K., gözaltna alnd.

Gözaltna alnanlar üpheliler salk kontörlünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Birecik lçe Emniyet Müdürlüüne götürüldü.

Öte yandan terör örgütü eleba Abdullah Öcalann doum günü öncesi Halfeti ve Birecik ilçelerinde güvenlik önlemleri artrld.

PKKdan kaçan 5 terörist, Haburda teslim oldu

IRAKn kuzeyindeki PKK kamplarndan kaçarak rnakn Silopi ilçesindeki Habur Snr Kapsna gelen 2si kadn 5 militan, güvenlik güçlerine teslim oldu.

KKnn Irakn kuzeyinde bulunan kamplarndan kaçan 2si kadn, 5 terörist, rnakn Silopi ilçesindeki Habur Snr Kapsna geldi. Burada jandarmaya teslim olan teröristler, ifadeleri alnmak üzere Silopi lçe Emniyet Müdürlüüne götürüldü. Son teröristlerle birlikte, Mart 2019dan bu yana 14ü kadn, 35 PKKlnn Haburda güvenlik birimlerine teslim olduu belirtildi.

Ana Sayfaya Git