Halk şiddeti istemiyor?

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bölgede "evet" oylarının yükselmesine ilişkin, "Halk net bir şekilde 'Ben şiddet istemiyorum, sorunlarımın çözümünde şiddetin bir yöntem olarak kullanılmasını istemiyorum' mesajını vermiştir." dedi.

Haberler 19.04.2017 - 08:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yapcolu, halk oylamasnn ardndan Türkiyede artk yeni bir dönemin baladn, bundan sonda yönetime kim geçerse geçsin, halkn örf, kültür ve inancna uygun bir yönetim tarz sergilemek zorunda olacan belirtti.

Yapcolu, Eer hala anlamayanlar varsa daha sonra ki dönemlerde de bu halk tekrar tekrar anlatacaktr. ifadesini kulland.

Kürt vatandalarn youn olarak yaad bölgelerde evet oyunun çkmasnda çeitli etkenler bulunduuna deinen Yapcolu, unlar söyledi:

Bunlardan bir tanesi çukur, barikat siyasetinin halk üzerinde oluturduu etkidir. Halk net bir ekilde Ben iddet istemiyorum, sorunlarmn çözümünde iddetin bir yöntem olarak kullanlmasn istemiyorum mesajn vermitir. iddete pirim vermediini göstermitir ve iddete taraftar olan ya da buna yeterince tepki koyamayanlar da cezalandrmtr.

Bölge genelinde evet oyunun yükselmesinde partisinin de etkisinin büyük olduuna iaret eden Yapcolu, Evet oylarnn beklenenden daha fazla çkmasnn önemli etkenlerinin bir tanesi HÜDA PARn ortaya koymu olduu tavrdr. deerlendirmesinde bulundu.

- Tavrmz kararsz kitleyi de etkilemitir

HÜDA PARn anayasa deiikliini desteklemesinin sadece parti tabannn evet oyu vermesiyle sonuçlanmadn, daha önce HÜDA PARa oy vermemi insanlarn özellikle de kararszlarn evet oyu kullanmasna katk yaptn vurgulayan Yapcolu, öyle devam etti:

Bunun sebebi de HÜDA PAR, milletin menfaatini kendi menfaati önünde gördüünü pratikte ortaya koymutur. HÜDA PARn memleket meselelerine yapm olduu tespitler ve getirdii çözüm önerilerinin ne kadar doru olduu, ne kadar hakl olduu HÜDA PAR tabannn dnda dier partilere oy vermi vatandalar tarafndan görülüp hak verildiinden dolay tavrmz kararsz kitleyi de etkilemitir.

- Artk halka ramen halk için yönetiminin devri bitmitir

Yapcolu, milletin inanc ve kyafetiyle kavgal yönetimlerin artk son bulacan belirterek, Bu saatten sonra artk halka ramen halk için yönetiminin devri bitmitir. Artk tepeden inmeci usullerle halkn bir kalba sokulmasnn dönemi bitmitir. Yönetimler inallah bundan sonra halkn istedii ekilde kendilerine çeki düzen vermek zorundadr. diye konutu.

Zekeriya Yapcolu, Kürt vatandalarn halk oylamasnda vesayet odaklarna darbe vurduuna iaret ederek, Kürt vatandalar eer 7 Haziran ve 1 Kasmda destek verdii partilerin çars dorultusunda oyunu kullanm olsayd bugün biz bambaka bir ey konuuyor olacaktk. Kürt vatandalar ülke çapnda siyasetin üzerinde gölgesini eksik etmeyen vesayete ciddi bir tokat atmtr. deerlendirmesini yapt.

- Bu onun kadirinasldr

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann verdikleri destek için partisine teekkür ettiini anlatan Yapcolu, Bu onun kadirinasldr. Yarn benzer bir ey yine olsa kimseden bir iltifat ve teekkür beklemeksizin yapmamz gerektiine inandmz eyleri yaparz. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git