Halk özgürlüğe bedel ödemiştir

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, "Hiç beklemediğimiz bir anda halkımız, ülkenin özgürlüğü, adaleti ve hak için ayağa kalkıp bedel ödedi." dedi.

Haberler 24.10.2016 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kaya, derneklerince Yeniehir ilçesindeki bir salonda düzenlenen 15 Temmuz Darbe Giriimi Sonras Mücadele Fkhmz Panelinde yapt konumada, FETÖnün 15 Temmuzdaki darbe giriiminin, Türkiye açsndan bir milat olduunu söyledi.

15 Temmuzun ülke tarihinin gördüü en vahi katliamlarndan biri olduunu belirten Kaya, Dini tannmaz hale getirmenin ortaya çkard bu zihniyetin insanlar nasl robotlatrldn ve bir anlamda canavarlatna ahitlik ettik. dedi.

ÜLKENN ÖZGÜRLÜÜ

Kaya, unlar kaydetti:

Hiç beklemediimiz bir anda halkmz, ülkenin özgürlüü, adaleti ve hak için ayaa kalkp, bedel ödedi. Halkmzn genel anlamda slamdan yana olduunu hepimiz kabul ediyorduk ama ben bunun için bir bedel ödemeyi göze alabilecek noktasnda iyimser deildim ama 15 Temmuzda karlatmz tablo bu yönüyle Rabbimize hamd etmeyi gerektiren bir tablo ortaya çkt.

Panele, baz siyasi partiler ile sivil toplum kurulularnn temsilcileri de katld.

Ana Sayfaya Git