Harekât bölgesi yağmurla birlikte bataklığa döndü

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından, Suriye'nin Afrin kentindeki terör tehdidinin sonlandırılması için başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı bölgesi, son günlerde yağan yağmurun ardından çamur deryasına döndü. Afrin'e komşu Azez'de bataklığa dönen cephelerde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri zorlu şartlara rağmen elleri tetikte görev yapıyor.

Haberler 27.01.2018 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daha önce Cerablus ile Azez arasndaki bölgeyi Frat Kalkan Harekt ile terör unsurlarndan arndrarak güvenli hale getiren TSK, son süreçte Türkiye için tehdit oluturan Kilis, Gaziantep, Hatay ile snr bulunan Afrinde de terör tehdidinin sonlandrlmas için Zeytin Dal Harektn balatt. Harekt kapsamnda ilk etapta Afrin çevresindeki bölgelerde belirlenen teröristlere ait karargh, snak ve barnaklar sava uçaklar, obüs ve çok namlulu roketatarlarla ate altna alnd. çok sayda hedef ile teröristin etkisiz hale getirildii harekt kapsamnda Afrin ile Azez arasndaki kritik bölge olan Burseya Dann da PYDli teröristlerden arndrlmas için harekta geçildi. 2 gün boyunca scak çatmalarn yaand Cabel Burseya Da bölgesinde, taarruz anlayyla yaplan operasyona, 3 gündür youn ya, sis ve çamur nedeniyle hareket etmenin zorlamasyla ara verildi. TSK ve ÖSO güçlerinin dada hakimiyet salanan bölgelerde mevzilenerek pozisyonlarn koruduu, bölgede ileri harekta ise havalarn düzelmesiyle yeniden balanaca bildirildi.

Bu sabah saatlerinde yeniden Burseya Da bölgesine çkan ÖSO güçleri, araçlarn hareket edememesi ve çamurlu arazinin de yürümeye uygun olmamas nedeniyle geri dönmek zorunda kald.

AFRN SINIRINDA ELLER TETKTE

Burseya Da bölgesinin yan sra Azezde Afrin snrndaki cephelerde ÖSO güçleri nöbet tutmay sürdürüyor. Olas saldrlar engellemek için oluturulan cephe hatlarnda silahlaryla nöbet tutan ÖSO askerleri, çamurlu bölgede güçlükle hareket edebiliyor. Zorlu arazi koullarna ramen cephe hattnda elleri tetikte nöbet tutan ÖSO güçleri, zaman zaman PYD bölgelerinden gelen taciz atelerini de annda karlk vererek püskürtüyor.

MARANEZDE HL RUSYA BAYRAI DALGALANIYOR

Öte yandan, Afrinin kuzeydousunda bulunan PYD denetimindeki Maranez köyünde hl Rusya bayra dalgalanyor. Rusya bayrann dalgaland köy snrnda nöbet tutan ÖSO güçleri, bayran aylardr dalgalandn ifade ederken, kendilerinin ise Burseya Da operasyonunun tamamlanmasnn ardndan Maranezi de PYDden temizleyerek özgürletireceklerini belirtti.

OBÜSLERLE TERÖR MEVZLER VURULUYOR

Gün boyunca Afrin ve çevresindeki terör hedefleri Türkiye snrnda konulu birlikler tarafndan Frtna obüsleriyle sk sk ate altna alnd. Afrine yönelik top atlar Azez kent merkezinden de net duyuldu.

Ana Sayfaya Git