Harita değişiyor

Afrin'e ilerleyiş srerken, bölgenin haritası da değişti. Stratejik önemi olan Havuz tepesi ele geçirilirken, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 999'a çıktı.

Haberler 08.02.2018 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜRK Silahl Kuvvetleri (TSK) tarafndan Suriyenin Afrin bölgesindeki PKK/KCK/PYD-YPGli ve DEAl teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için balatlan Zeytin Dal Harektnda 20inci güne girildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen örgüt üyesi says 999 olarak açkland. Bölgenin haritas da hzla deiiyor. Afrinin eyh Huruz köyü ve alt yerleimleri ile Havuz Tepesini örgüt üyelerinden temizledi.

TSK birlikleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlar tarafndan 20 Ocakta balatlan Zeytin Dal Harektnda, Kilis ve Hatayn snr karakollarndan Afrin krsalndaki terör mevzileri gece boyunca vuruldu. Hatayn Reyhanl ilçesinin karsna düen Cinderes bölgesindeki terör hedefleri akam saatlerinden gece yarsna kadar bombaland. Obüs ve tank atlaryla vurulan terör örgütlerinin mevzileri yerle bir edildi. Top at sesleri Reyhanl ilçe merkezinden de duyuldu.

Harekt kapsamnda TSK birlikleri ve ÖSO unsurlar Afrine doru ilerledikçe, operasyon da snrdan çplak gözle artk görünmüyor. Zayiat vermemek için Afrine adm adm ilerleyen askerler, teröristlerin mayn ve bubi tuzaklarn temizleyerek güvenli yol açyor. Zaman zaman teröristlerle çatmalar da yaanyor.

Dier taraftan, harekta katlan Mehmetçiklere ve ÖSO unsurlarna yurdun dört bir yanndan da destek için bal, küçükba hayvan, peynir, su, yöresel yiyecekler ile souktan korunmalar için bere, atk gibi giyim malzemeleri gönderilmeye devam ediliyor. Kilis ve Hatay bölgesinden de Afrine ilerleyen birliklere lojistik sevkiyat da sürüyor.

999 TERÖRST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Bakanl tarafndan Zeytin Dal Harekt ile ilgili yaplan açklamada 999 teröristin etkisiz hale getirildii bildirildi. Açklamada öyle denildi:

Zeytin Dal Harekt kapsamnda bölgeden elde edilen bilgilere göre, 7 ubat 2018 tarihinde, 29 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEA terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmitir. Harektn balangcndan itibaren etkisiz hale getirilen terörist says 999 olmutur. Zeytin Dal Harekt planland ekilde baaryla devam etmektedir.

TERÖR ÖRGÜTÜ MEVZLER VURULDU

Türkiyenin snr kentlerine roket atlan Darmk ile eyh Horoz Dalar yamaçlarndaki terör örgütü PKK/YPG mevzileri, karadan bombaland. nsansz hava araçlar tarafndan belirlenen hedefler, snrda konulu topçu bataryalar tarafndan frtna obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla ate altna alnd. mha edilen mevzilerdeki baz teröristlerin etkisiz hale getirildii belirtildi. Bu arada bombalanan bölgeden yükselen duman, Kilisten de görüldü.

BÖLGENN HARTASI DET

TSK ve ÖSO, Afrinin kuzeyindeki Bülbül beldesine bal eyh Huruz köyü ve alt yerleimlerini terör örgütü PYD/PKKdan ald. simleri aa eyh Huruz, Orta eyh Huruz ve Yukar eyh Huruz olarak geçen yerleimlerin yan sra Havuz Tepesi de terörden arndrld. TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatn bandan bu yana PYD/PKK igalindeki Afrinin 5 beldesinde 1i belde merkezi, 24ü köy, 3ü köy alt yerleim ve 12si stratejik da veya tepe olmak üzere 40 noktay örgütten kurtarm oldu

YARALI 2 TÜRK ASKER VE 8 ÖSO MENSUBU, KLSE GETRLD

Girilen çatmada 2 Türk askeri ile Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) 8 mensubu yaraland. Yarallar, Gülbaba ve Kocabeyli Shhi Tahliye noktasna getirildi. Burada ilk müdahaleleri yaplan yarallar, ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesine getirilerek tedaviye alnd. Yarallarn salk durumunun iyi olduu belirtildi.

YARALI ASKERLERN ELELE TUTUMASI

Türkiyeye getirilen 2 Türk askerinin hastanede yan yana yattklar sedyelerden birbirlerinin elini tutarak destek vermesi, sosyal medyada hzla yayld. MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy da sosyal medya hesabndan paylat fotorafn altna unlar yazd:

Dün gece Afrinde havan dümesi sonucu yaralanan iki askerimiz Kaymakammzca karland. Canlar çok yanyordu yaralar fazla idi ama vatan saolsun diye sayklyor birbirlerinin ellerini brakmyorlard. te bu eller milli birlik ve kenetlenmenin adeta sembolü olmutur.

Ana Sayfaya Git