Harita değişiyor

Afrin'e ilerleyiş srerken, bölgenin haritası da değişti. Stratejik önemi olan Havuz tepesi ele geçirilirken, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 999'a çıktı.

Harita değişiyor

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesindeki PKK/KCK/PYD-YPG'li ve DEAŞ'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda 20'inci güne girildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen örgüt üyesi sayısı 999 olarak açıklandı. Bölgenin haritası da hızla değişiyor.  Afrin'in Şeyh Huruz köyü ve alt yerleşimleri ile Havuz Tepesi'ni örgüt üyelerinden temizledi.

TSK birlikleri ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurları tarafından 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı'nda, Kilis ve Hatay'ın sınır karakollarından Afrin kırsalındaki terör mevzileri gece boyunca vuruldu. Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin karşısına düşen Cinderes bölgesindeki terör hedefleri akşam saatlerinden gece yarısına kadar bombalandı. Obüs ve tank atışlarıyla vurulan terör örgütlerinin mevzileri yerle bir edildi. Top atış sesleri Reyhanlı ilçe merkezinden de duyuldu.

Harekât kapsamında TSK birlikleri ve ÖSO unsurları Afrin'e doğru ilerledikçe, operasyon da sınırdan çıplak gözle artık görünmüyor. Zayiat vermemek için Afrin'e adım adım ilerleyen askerler, teröristlerin mayın ve bubi tuzaklarını temizleyerek güvenli yol açıyor. Zaman zaman teröristlerle çatışmalar da yaşanıyor.

Diğer taraftan, harekâta katılan Mehmetçiklere ve ÖSO unsurlarına yurdun dört bir yanından da destek için bal, küçükbaş hayvan, peynir, su, yöresel yiyecekler ile soğuktan korunmaları için bere, atkı gibi giyim malzemeleri gönderilmeye devam ediliyor. Kilis ve Hatay bölgesinden de Afrin'e ilerleyen birliklere lojistik sevkiyat da sürüyor.

999 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı tarafından Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili yapılan açıklamada 999 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre, 7 Şubat 2018 tarihinde, 29 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 999 olmuştur. Zeytin Dalı Harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir."

TERÖR ÖRGÜTÜ MEVZİLERİ VURULDU

Türkiye'nin sınır kentlerine roket atılan Darmık ile Şeyh Horoz Dağları yamaçlarındaki terör örgütü PKK/YPG mevzileri, karadan bombalandı. İnsansız hava araçları tarafından belirlenen hedefler, sınırda konuşlu topçu bataryaları tarafından fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına alındı. İmha edilen mevzilerdeki bazı teröristlerin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Bu arada bombalanan bölgeden yükselen duman, Kilis'ten de görüldü.

BÖLGENİN HARİTASI DEĞİŞTİ

TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeyindeki Bülbül beldesine bağlı Şeyh Huruz köyü ve alt yerleşimlerini terör örgütü PYD/PKK'dan aldı. İsimleri aşağı Şeyh Huruz, Orta Şeyh Huruz ve Yukarı Şeyh Huruz olarak geçen yerleşimlerin yanı sıra Havuz Tepesi de terörden arındırıldı. TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana PYD/PKK işgalindeki Afrin'in 5 beldesinde 1'i belde merkezi, 24'ü köy, 3'ü köy altı yerleşim ve 12'si stratejik dağ veya tepe olmak üzere 40 noktayı örgütten kurtarmış oldu

YARALI 2 TÜRK ASKERİ VE 8 ÖSO MENSUBU, KİLİS'E GETİRİLDİ

Girilen çatışmada 2 Türk askeri ile Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) 8 mensubu yaralandı. Yaralılar, Gülbaba ve Kocabeyli Sıhhi Tahliye noktasına getirildi. Burada ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

YARALI ASKERLERİN ELELE TUTUŞMASI

Türkiye'ye getirilen 2 Türk askerinin hastanede yan yana yattıkları sedyelerden birbirlerinin elini tutarak destek vermesi, sosyal medyada hızla yayıldı. MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy da sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafın altına şunları yazdı:

"Dün gece Afrin'de havan düşmesi sonucu yaralanan iki askerimiz Kaymakamımızca karşılandı. Canları çok yanıyordu yaraları fazla idi ama vatan sağolsun diye sayıklıyor birbirlerinin ellerini bırakmıyorlardı. İşte bu eller milli birlik ve kenetlenmenin adeta sembolü olmuştur."

Kaynak: Diyarbakır Söz