Hatipoğlu Tutuklandı

Faili meçhul bir çok cinayetin faili olarak hakkında dava açılan JİTEM'ci Emekli Albay Eşref Hatipoğlu İzmir'de iki kişiyi silahla vurduğu için tutuklandı.

Haberler 28.07.2018 - 09:13 Son Güncelleme : 28.07.2018 - 09:15

Diyarbakr ve yöresinde 1992 ila 1996 yllarnda ilenen bir çok faili meçhul cinayetin faili olarak gösterilen ve Licede suikast sonucu ehit edilen Tugeneral Bahtiyar Aydnn da aralarnda bulunduu 16 kiinin katedildii olayn bir numaral san olan JTEMci emekli Albay Eref Hatipolu, zmirin Foca ilçesinde terör estirdi. Yol verme yüzünden tartt kiileri kurun yamuruna tuttu. Bir kiinin ar yaraland olay üzerine, gözaltna alnan Hatipolu çkarld nöbetçi mahkemece tutukland.

Alnan bilgiye göre, Hatipolunun vatandalara yönelik terör estirdii olay, geçen çaramba günü akam saatlerinde, Foca ilçe merkezine 2 kilometre mesafedeki ngiliz Burnu Mevkisinde meydana geldi.

SLAHLA ÜZERLERNE YÜRÜDÜ

Eiyle gezmek için ngiliz Burnuna giden emekli Albay Eref Hatipolu, aracyla alana inerken, ayn yere çili ilçesinden gezmeye geldii örenilen Sinan Akbal (35) ve Bilgin Emrenin (34) bulunduu araçla yolda kar karya geldi. Hatipolu, alana kendisinin öncelikle girmesi gerketiini ve emekli asker olduunu ifade ederek, geri çekilmelerini istedi. Sözlü tartmann ardndan Hatipolu araçndan inerek, Akbaln içerisinde bulunduu otomobile doru beylik silann çekerek, yürüdü. Akbal ve yanndaki Emre neye uradn arrken, korku içerisinde araçlarndan inmek zorunda kaldlar.

HATPOLU TERÖR ESTRD

Korku ve panik içerisinde kalan Akbal ve Emrenin üzerine Hatipolu bu kez gelii güzel ate açt. Terör estiren JTEMci Albay Hatipolu, Akbal omuzundan vurarak ar yaralad. Emre ise, hafif yaraland. Hatipolunun tartt kiilerin üzerine silahla ate açma olayn, olay yakndan takip eden vatandalar tarafndan cep telefonuyla kaydedildi.

TUTUKLANARAK, CEZAEVNE KONULDU

Ajanslara da düen Hatipolunun yol tartmasn kanl olaya çevirme dehetinde yaralanan Akbay ve Emre, Ambulansla çili Bölge Eitim ve Aratrma Hastanesine kaldrlarak tedavi altna alnd. Durumu ar olan Akbal ameliyete alnrken, JTEMci Hatipolu gözaltna alnd. Sorgulamasndan sonra önceki gün Adliyeye sevk edilen Hatipolu, ilk ifadesinden sonra tutuklanarak cezaevine konuldu.

LCE DAVASINDA YARGILANIYOR

1992 ila 1996 yllar arasnda, Diyarbakr bata olmak üzere bölgedeki bir çok faili meçhul cinayetin altnda imzas olduu bilinen ve Diyarbakr ile Mardindeki bir çok toplu katliamn da faili olarak yarglanan Eref Hatipolunun, Foca ilçesinde estirdii terör, dikkatleri bir kez daha, bölgede görev yapt olaylara çevirdi.

ÖMÜR BOYU HAPS STENYOR

Hatipolu, Diyarbakrn Lice ilçesinde, 1993 ylnda dönemin Jandarma Bölge Komutan Tugeneral Bahtiyar Aydnn da aralarnda bulunduu 16 kiinin yaamn yitirmesiyle ilgili açlan ve güvenlik nedeniyle zmirde görülen davann de bir numaral san olarak yarglanyor. JTEMci Eref Hatipolunun zmir 1. Ar Ceza Mahkemesinde yarglanmas devam ederken, davada taammüden öldürme, halk isyana ve birbirini öldürmeye tevik ve cürüm ilemek üzere teekkül oluturma suçlarndan arlatrlm ömür boyu hapis ve 24 yla kadar hapis cezas isteniyor.

HALKIN ÜZERNE ATE AçIYORDU

Dönemin jandarma komutan olan JTEMci emekli albay Eref Hatipolu, terörle mücadeleden çok, bölge halkn potansiyel suçlu görerek gerçekletirdii yargsz infazlarla biliniyor. kence, bask ve sahte filemelerle nam yapan Hatipolunun bir çok operasyona giderken helikopterden tarlalarda çalan içilerin üzerine küfürlür sayarak gelii güzel ate açt ve gözaltna alnan baz kiileri de helikopterden aa atan infazc albay olarak, anlyor.

Hatipolu, Kzltepe ve Mazda bölgesindeki ilenen 22 faili meçhul cinayetin failleri arasnda yer alrken, Ankarada görülen Bçak Timi davasnda, hakknda ömür boyu hapis cezas isteniyor.

Ana Sayfaya Git