Görüş Bildir

Hatipoğlu Tutuklandı

Faili meçhul bir çok cinayetin faili olarak hakkında dava açılan JİTEM'ci Emekli Albay Eşref Hatipoğlu İzmir'de iki kişiyi silahla vurduğu için tutuklandı.

Hatipoğlu Tutuklandı

Diyarbakır ve yöresinde 1992 ila 1996 yıllarında işlenen bir çok faili meçhul cinayetin faili olarak gösterilen ve Lice'de suikast sonucu şehit edilen Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın da aralarında bulunduğu 16 kişinin katedildiği olayın bir numaralı sanığı olan JİTEM'ci emekli Albay Eşref Hatipoğlu, İzmir'in Foca ilçesinde terör estirdi. Yol verme yüzünden tartıştığı kişileri kurşun yağmuruna tuttu. Bir kişinin ağır yaralandığı olay üzerine, gözaltına alınan Hatipoğlu çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Hatipoğlu'nun vatandaşlara yönelik terör estirdiği olay, geçen Çarşamba günü akşam saatlerinde, Foca ilçe merkezine 2 kilometre mesafedeki İngiliz Burnu Mevkisi'nde meydana geldi.

SİLAHLA ÜZERLERİNE YÜRÜDÜ

Eşiyle gezmek için İngiliz Burnu'na giden emekli Albay Eşref Hatipoğlu, aracıyla alana inerken, aynı yere Çiğli ilçesinden gezmeye geldiği öğrenilen Sinan Akbal (35) ve Bilgin Emre'nin (34) bulunduğu araçla yolda karşı karşıya geldi. Hatipoğlu, alana kendisinin öncelikle girmesi gerketiğini ve "emekli asker" olduğunu ifade ederek, geri çekilmelerini istedi. Sözlü tartışmanın ardından Hatipoğlu araçından inerek, Akbal'ın içerisinde bulunduğu otomobile doğru beylik silanını çekerek, yürüdü. Akbal ve yanındaki Emre neye uğradığını şaşırırken, korku içerisinde araçlarından inmek zorunda kaldılar.

HATİPOĞLU TERÖR ESTİRDİ

Korku ve panik içerisinde kalan Akbal ve Emre'nin üzerine Hatipoğlu bu kez gelişi güzel ateş açtı. Terör estiren JİTEM'ci Albay Hatipoğlu, Akbal'ı omuzundan vurarak ağır yaraladı. Emre ise, hafif yaralandı. Hatipoğlu'nun tartıştığı kişilerin üzerine silahla ateş açma olayını, olayı yakından takip eden vatandaşlar tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

TUTUKLANARAK, CEZAEVİNE KONULDU

Ajanslara da düşen Hatipoğlu'nun yol tartışmasını kanlı olaya çevirme dehşetinde yaralanan Akbay ve Emre, Ambulansla Çiğli Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumu ağır olan Akbal ameliyete alınırken, JİTEM'ci Hatipoğlu gözaltına alındı. Sorgulamasından sonra önceki gün Adliye'ye sevk edilen Hatipoğlu, ilk ifadesinden sonra tutuklanarak cezaevine konuldu.

LİCE DAVASINDA YARGILANIYOR

1992 ila 1996 yılları arasında, Diyarbakır başta olmak üzere bölgedeki bir çok faili meçhul cinayetin altında imzası olduğu bilinen ve Diyarbakır ile Mardin'deki bir çok toplu katliamın da faili olarak yargılanan Eşref Hatipoğlu'nun, Foca ilçesinde estirdiği terör, dikkatleri bir kez daha, bölgede görev yaptığı olaylara çevirdi.

ÖMÜR BOYU HAPSİ İSTENİYOR

Hatipoğlu, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, 1993 yılında dönemin Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın da aralarında bulunduğu 16 kişinin yaşamını yitirmesiyle ilgili açılan ve güvenlik nedeniyle İzmir'de görülen davanın de bir numaralı sanığı olarak yargılanıyor. JİTEM'ci Eşref Hatipoğlu'nun İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması devam ederken, davada 'taammüden öldürme', 'halkı isyana ve birbirini öldürmeye teşvik' ve 'cürüm işlemek üzere teşekkül oluşturma' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve 24 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

HALKIN ÜZERİNE ATEŞ AÇIYORDU

Dönemin jandarma komutanı olan JİTEM'ci emekli albay Eşref Hatipoğlu, terörle mücadeleden çok, bölge halkını potansiyel suçlu görerek gerçekleştirdiği yargısız infazlarla biliniyor. İşkence, baskı ve sahte fişlemelerle nam yapan Hatipoğlu'nun bir çok operasyona giderken helikopterden tarlalarda çalışan işçilerin üzerine "küfürlür sayarak" gelişi güzel ateş açtığı ve gözaltına alınan bazı kişileri de helikopterden aşağı atan infazcı albay olarak, anılıyor.

Hatipoğlu, Kızıltepe ve Mazıdağ bölgesindeki işlenen 22 faili meçhul cinayetin failleri arasında yer alırken, Ankara'da görülen "Bıçak Timi" davasında, hakkında ömür boyu hapis cezası isteniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi