Havalanında skandal zinciri

Diyarbakır'da Bursa uçağı arızalındı, yolcular indirildi. Uçak bakım için muretabatıyla Ankara'ya uçarken, yolcuların valizini de birlikte götürdü. AnadoluJet, ikinci bir uçak temin etmeyince yolcular yaşananlara tepki gösterdi.

Haberler 09.04.2018 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzun uralar sonrasnda AnadoluJetin Diyarbakr-Bursa karlkl uça seferleri balatlrken, dün Diyarbakr havaalannda, skandallar zinciri yaand. Bursaya gidecek olan AnadoluJete ait uçak Ankaradan Diyarbakra gelerek valiz ve yolcular almaya balad. Pist bana ilerlemeye hazr olan uçak arzaland.

Müdahaleden bir sonuç alnmaynca yolcular uçaktan indirildi. Sonraki denemelerinde motarlarn ikisi çalt ancak uçak, bakma alnmas için yolcular olmadan Ankaraya gönderildi. Uçak müretebat ile uçarken, Bursaya gidecek olan yolcularn valizlerini de beraberinde götürdü.

Uçak seferi iptal edildi. Yolcular yaananlara tepki gösterince, yaanan gerginlie havaalan güvenlik ve polisi müdahale etti. Yolcular güçlükle sakinletirilirken, yetkililer, uçaktaki valizlerin akam uça ile geri getirilip teslim edileceini iddia ederken, ikinci bir uçan getirilmemesi de, skandal olarak deerlendirildi.

Diyarbakrda Bursa seferini yapacak AnadoluJete ait uçan bir motoru çalmaynca yolcular indirildi. Pilotlar, daha sonra motorlarn ikisinin de çalmasyla uçan bakma alnmas için yolcularn valizleriyle Ankaraya uçtu. Havaalannda büyük bir genginlik ve karama yaanrken, yetkikiler, valizlerin akam uça ile Diyarbakra geri gönderilip yolculare eslim edileceini açklarken, ikinci bir uçan sefer için çarlmamas skandal olarak deerlendirildi.

UçAK ARIZALANDI

Uzun uralar sonrasnda Diyarbakrdan Bursaya karlkl balakllan uçak seferleri büyük yank uyandrrken, dün Diyarbakr havaalannda Bursa uçak seferiyle ilgili skandallar zinciri yaand. Saat 14.20de Diyarbakrdan Bursaya gidecek olan AnadoluJete ait Boing 737/800 tipi yolcu uça, Ankaradan Diyarbakra gelerek valiz ve yolcular almaya balad. Yolcularn alnmasnn ardndan pist bana ilerlemeye hazr olan uçan motorlarndan birinin çalmad tespit edildi.

BAVULLAR UçAKTA

Bunun üzerine teknik görevli istenerek, yaanan arzaya müdahele edildi. Teknik servisin müdahalesinden bir sonuç alnmaynca Havaalan yetkilileri kurallar gerei yolcular uçaktan indirmeye balad. Yolcular ile havaalan yetkilileri arasnda yaanan tartma devam ederken, pilotlarn daha sonraki denemelerinde motarlarn ikisinin çalt örenildi.

Yolcular arzanan giderildiini ifade ederek, seferin yaplmasn isterken havaalan yetkilileri kural gerei uçakn bakma alnmas için yolcular olmadan Ankaraya gönderilmesi gerektiini bildirdi. Uçak Ankaraya sadece uçu müretebat ile havaalanrken, Bursaya gidecek olan yolcularn valizlerini de beraberinde götürdüü ortaya çkt.

OLAYLAR YAANDI

Bursaya gidecek yolcularn yaad dramatik durum çözüm beklerken birden Diyarbakr-Bursa seferinin yaanan arzadan dolay iptal edildii haberi geldi. Havalimannda yaananlar konusunda ilgililerden yeterli bilgi almadklarn ve büyük bir kemekeliin yaandn ifaden yolcular ile havaalan yetkilileri arasnda tartma çkt.

KNC BR UçAK YOK

Yaanan gerginlie havaalan güvenlik ve polisi müdahale etti. Yolcular güçlükle sakinletirilirken, Havaalan yetkilileri kurallar ve uçu güvenlii gereince bakm için Ankaraya gönderilen uçaktaki valizlerin akam uça ile geri getirilip yolcularn adreslerine teslim edileceini iddia etti.

YOLCULAR TEPK GÖSTERD

Yetkililer, tüm yolculara ücretlerinin de iade edileceini açklad. kinci bir uçan sefere konulaca beklentisi içerisinde olan yolculara, unun mümkün olmad bildirildi. Yolcularn bir bölümü baka ulyam araclarna yönelirken, baz yolcular ise valizlerini alabilmek için, havaalannda beklemek zorunda kald.

UçAIN TEKERLEKLER PATLADI

Öte yandan, dün akam saat 18.00 sralarnda Atatürk Havaliman Genel Havaclk Terminali apronundan hareket eden TC-LAA kuyruk tecilli Cessna 560 Citation V tipi uçak, Ercan Havalimanna kalk yapmak için taksi yolundan piste doru ilerlemeye balad. Bu srada uçan pilotu sa ini takmndaki lastik patladn fark etti. Sürtünmenin etkisi ile patlayan lastikten duman çknca DHM itfaiye ekipleri müdahale etti. Olay inceleyen DHM yetkilileri uçan her iki tekerleinin patlan belirledi.

Bu arada, uçan içinde bulunan sosyal medya fenomeni Kerimcan Durmaz, sosyal medya hesabndan itfaiye ekiplerinin çalma anlarna ilikin görüntüler paylat.

Ana Sayfaya Git