Havalanında skandal zinciri

Diyarbakır'da Bursa uçağı arızalındı, yolcular indirildi. Uçak bakım için muretabatıyla Ankara'ya uçarken, yolcuların valizini de birlikte götürdü. AnadoluJet, ikinci bir uçak temin etmeyince yolcular yaşananlara tepki gösterdi.

Havalanında skandal zinciri

Uzun uğraşlar sonrasında AnadoluJet'in Diyarbakır-Bursa karşılıklı uçaş seferleri başlatılırken, dün Diyarbakır havaalanında, skandallar zinciri yaşandı. Bursa'ya gidecek olan AnadoluJet'e ait uçak Ankara'dan Diyarbakır'a gelerek valiz ve yolcuları almaya başladı. Pist başına ilerlemeye hazır olan uçak arızalandı.

Müdahaleden bir sonuç alınmayınca yolcular uçaktan indirildi. Sonraki denemelerinde motarların ikisi çalıştı ancak uçak, bakıma alınması için yolcular olmadan Ankara'ya gönderildi. Uçak müretebatı ile uçarken, Bursa'ya gidecek olan yolcuların valizlerini de beraberinde götürdü.

Uçak seferi iptal edildi. Yolcular yaşananlara tepki gösterince, yaşanan gerginliğe havaalanı güvenlik ve polisi müdahale etti. Yolcular güçlükle sakinleştirilirken, yetkililer, uçaktaki valizlerin akşam uçağı ile geri getirilip teslim edileceğini iddia ederken, ikinci bir uçağın getirilmemesi de, skandal olarak değerlendirildi.

Diyarbakır'da Bursa seferini yapacak AnadoluJet'e ait uçağın bir motoru çalışmayınca yolcular indirildi. Pilotlar, daha sonra motorların ikisinin de çalışmasıyla uçağın bakıma alınması için yolcuların valizleriyle Ankara'ya uçtu. Havaalanında büyük bir genginlik ve karşama yaşanırken, yetkikiler, valizlerin akşam uçağı ile Diyarbakır'a geri gönderilip yolculare eslim edileceğini açıklarken, ikinci bir uçağın sefer için çağrılmaması skandal olarak değerlendirildi.

UÇAK ARIZALANDI

Uzun uğraşlar sonrasında Diyarbakır'dan Bursa'ya karşılıklı başlakıllan uçak seferleri büyük yankı uyandırırken, dün Diyarbakır havaalanında Bursa uçak seferiyle ilgili skandallar zinciri yaşandı. Saat 14.20'de Diyarbakır'dan Bursa'ya gidecek olan AnadoluJet'e ait Boing 737/800 tipi yolcu uçağı, Ankara'dan Diyarbakır'a gelerek valiz ve yolcuları almaya başladı. Yolcuların alınmasının ardından pist başına ilerlemeye hazır olan uçağın motorlarından birinin çalışmadığı tespit edildi.

BAVULLAR UÇAKTA

Bunun üzerine teknik görevli istenerek, yaşanan arızaya müdahele edildi. Teknik servisin müdahalesinden bir sonuç alınmayınca Havaalanı yetkilileri kurallar gereği yolcular uçaktan indirmeye başladı. Yolcular ile havaalanı yetkilileri arasında yaşanan tartışma devam ederken, pilotların daha sonraki denemelerinde motarların ikisinin çalıştığı öğrenildi.

Yolcular arızanan giderildiğini ifade ederek, seferin yapılmasını isterken havaalanı yetkilileri kural gereği uçakğın bakıma alınması için yolcular olmadan Ankara'ya gönderilmesi gerektiğini bildirdi. Uçak Ankara'ya sadece uçuş müretebatı ile havaalanırken, Bursa'ya gidecek olan yolcuların valizlerini de beraberinde götürdüğü ortaya çıktı.

OLAYLAR YAŞANDI

Bursa'ya gidecek yolcuların yaşadığı dramatik durum çözüm beklerken birden Diyarbakır-Bursa seferinin yaşanan arızadan dolayı iptal edildiği haberi geldi. Havalimanında yaşananlar konusunda ilgililerden yeterli bilgi almadıklarını ve büyük bir keşmekeşliğin yaşandığını ifaden yolcular ile havaalanı yetkilileri arasında tartışma çıktı.

İKİNCİ BİR UÇAK YOK

Yaşanan gerginliğe havaalanı güvenlik ve polisi müdahale etti. Yolcular güçlükle sakinleştirilirken, Havaalanı yetkilileri kurallar ve uçuş güvenliği gereğince bakım için Ankara'ya gönderilen uçaktaki valizlerin akşam uçağı ile geri getirilip yolcuların adreslerine teslim edileceğini iddia etti.

YOLCULAR TEPKİ GÖSTERDİ

Yetkililer, tüm yolculara ücretlerinin de iade edileceğini açıkladı. İkinci bir uçağın sefere konulacağı beklentisi içerisinde olan yolculara, unun mümkün olmadığı bildirildi. Yolcuların bir bölümü başka ulyaşım araclarına yönelirken, bazı yolcular ise valizlerini alabilmek için, havaalanında beklemek zorunda kaldı.

UÇAĞIN TEKERLEKLERİ PATLADI

Öte yandan, dün akşam saat 18.00 sıralarında  Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali apronundan hareket eden TC-LAA kuyruk tecilli Cessna 560 Citation V  tipi uçak, Ercan Havalimanı'na kalkış yapmak için 'taksi' yolundan piste doğru ilerlemeye başladı. Bu sırada uçağın pilotu sağ iniş takımındaki lastik patladığını fark etti. Sürtünmenin etkisi ile patlayan lastikten duman çıkınca DHMİ itfaiye ekipleri müdahale etti. Olayı inceleyen DHMİ yetkilileri uçağın her iki tekerleğinin patlağını belirledi.

Bu arada, uçağın içinde bulunan sosyal medya fenomeni Kerimcan Durmaz, sosyal medya hesabından itfaiye ekiplerinin çalışma anlarına ilişkin görüntüler paylaştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz