Hayalleri de gerçek oldu

Dilanın imdadına Kayapınar Belediye Başkan vekili Mustafa Kılıç yetişti…

Haberler 07.03.2017 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur ilçesinde ki çatmalardan kaçarak iki katl müstakil bir evin alt katna snan ve burada yokluk içerisinde sefalet çeken Dilan ve ailesinin dramn gündeme getiren Diyarbakr Sözün Dilann Dram manet haberi, ses getirdi. Dilan ailesinin yardmna Kayapnar Belediye Bakan vekili Mustafa Klç yetiti. Klç, Dilann babasna i, kardelerine kre, anneye tedavi ve Dilann kendisinin de eitim masraflarn üstlenerek, sosyal beldeyicelik örnei sergiledi.

SÖZÜN HABER YANKI BULDU

Kayapnar ilçesi sanayi mahallesinde ikamet eden Dilan ve ailesinin dramn Diyarbakr Söz Gazetesi hafta içerisinde, manetine talarak, Dilann Dram balyla haber yapmt. Haberde, Dilan, ailesinin maddi durumundan dolay çok sevdii okulunu brakm, babasnn ise geçimlerini salamak için gurbette çaltn söylemiti. Birikmi ev kira bedeli yüzünden de ev sahibi tarafndan evden atlmak üzere olduunu da söylemiti. Dilan, Diyarbakr Söz Gazetesinin araclyla yetkililere çarda bulunarak artk babalarnn balarnda olmasn gurbete gitmemesini kardelerinin okullarn okumasn yetkiliklerden istemiti.

BAKAN KILIç EL UZATTI

Sözün haberi büyük yank uyandrrken, yardm elini Kayapnar Belediye Bakan Vekili Mustafa Klç uzatt. Klçn talimatyla Dilann babas Cengiz Budak Gurbette bulunduu yer olan Ankaradan çarlarak kendisine Belediye de i imkn saland, Dilann ailesinin birikmi kiralar ödendi. Kardeleri kree alnd, Dilann eitimi için uzaktan eitim karar verilerek tüm masraflar da Belediye Tarafndan karlanaca bildirildi. Dün baba Cengiz ve Dilan Kayapnar Belediye Bakan vekili Mustafa Klç ziyaret ederek teekkür etti.

BAKAN KILIçA TEEKKÜR

Beraber hatra fotoraf çekerek an ölümsüzletiren Dilan ve babasnn mutluluu gözlerinden okunuyordu. Kayapnar Belediyesinin yapt yardmlarn yan sra birçok sivil toplum kuruluunun da gda, giyim ve nakit yardm yapld. Beir Dernei Dilann ailesinin 1 yllk gda ve giysi yardmn üstlendi. NSYAD Dernei ise Dilana ve kardelerine ayakkab, elbise nakit para yardmnda bulunularak okul okuyan kardeleri içinde etüt eitimi vereceini söyledi.

SÖZ HABERE TEEKKÜR

Gazetemize ve Kayapnar Belediye Bakan vekili Mustafa Klça teekkür eden Dilan unlar söyledi; Söz gazetesine çok teekkür ederim sesimizi duyurdu Allah sizden raz olsun babama belediyede i verdiler kardelerimi kree kayt yaptrdlar evimizin eyasnn yenileceini söylediler benimde Açk öretimden kaydm yaparak eitimimi üstlendiler. Belediye bakanmzdan Allah raz olsun böyle bir bakan ben hayatmda görmedim.

Baba Cengiz Budak ise; Kim yardm ettiyse sesimizi duyurduysa herkesten Allah raz olsun çok mutluyum artk gurbete çalmaya gitmeyeceim çocuklarmn Dilan kzmn yannda olacam dedi.

Ana Sayfaya Git