Hayalleri de gerçek oldu

Dilanın imdadına Kayapınar Belediye Başkan vekili Mustafa Kılıç yetişti…

Hayalleri de gerçek oldu

Sur ilçesinde ki çatışmalardan kaçarak iki katlı müstakil bir evin alt katına sığınan ve burada yokluk içerisinde sefalet çeken Dilan ve ailesinin dramını gündeme getiren Diyarbakır Söz'ün "Dilanın Dramı" manşet haberi, ses getirdi. Dilan ailesinin yardımına Kayapınar Belediye Başkan vekili Mustafa Kılıç yetişti. Kılıç, Dilanın babasına iş, kardeşlerine kreş, anneye tedavi ve Dilan’ın kendisinin de eğitim masraflarını üstlenerek, sosyal beldeyicelik örneği sergiledi.

SÖZ'ÜN HABERİ YANKI BULDU

Kayapınar ilçesi sanayi mahallesinde ikamet eden Dilan ve ailesinin dramını Diyarbakır Söz Gazetesi hafta içerisinde, manşetine taşılarak, "Dilanın Dramı" başlığıyla haber yapmıştı. Haberde, Dilan, ailesinin maddi durumundan dolayı çok sevdiği okulunu bırakmış, babasının ise geçimlerini sağlamak için gurbette çalıştığını söylemişti. Birikmiş ev kira bedeli yüzünden de ev sahibi tarafından evden atılmak üzere olduğunu da söylemişti. Dilan, Diyarbakır Söz Gazetesinin aracılığıyla yetkililere çağrıda bulunarak artık babalarının başlarında olmasını gurbete gitmemesini kardeşlerinin okullarını okumasını yetkiliklerden istemişti.

BAŞKAN KILIÇ EL UZATTI

Söz'ün haberi büyük yankı uyandırırken, yardım elini Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mustafa Kılıç uzattı. Kılıç'ın talimatıyla Dilanın babası Cengiz Budak Gurbette bulunduğu yer olan Ankara’dan çağrılarak kendisine Belediye de iş imkânı sağlandı, Dilanın ailesinin birikmiş kiraları ödendi. Kardeşleri kreşe alındı, Dilanın eğitimi için uzaktan eğitim kararı verilerek tüm masrafları da Belediye Tarafından karşılanacağı bildirildi. Dün baba Cengiz ve Dilan Kayapınar Belediye Başkan vekili Mustafa Kılıç’ı ziyaret ederek teşekkür etti.

BAŞKAN KILIÇ'A TEŞEKKÜR

Beraber hatıra fotoğrafı çekerek anı ölümsüzleştiren Dilan ve babasının mutluluğu gözlerinden okunuyordu.  Kayapınar Belediyesinin yaptığı yardımların yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşunun da gıda, giyim ve nakit yardımı yapıldı. Beşir Derneği Dilanın ailesinin 1 yıllık gıda ve giysi yardımını üstlendi. İNSİYAD Derneği ise Dilana ve kardeşlerine ayakkabı, elbise nakit para yardımında bulunularak okul okuyan kardeşleri içinde etüt eğitimi vereceğini söyledi.

SÖZ HABERE TEŞEKKÜR

Gazetemize ve Kayapınar Belediye Başkan vekili Mustafa Kılıç’a teşekkür eden Dilan Şunları söyledi; “Söz gazetesine çok teşekkür ederim sesimizi duyurdu Allah sizden razı olsun babama belediyede iş verdiler kardeşlerimi kreşe kayıt yaptırdılar evimizin eşyasının yenileceğini söylediler benimde Açık öğretimden kaydımı yaparak eğitimimi üstlendiler. Belediye başkanımızdan Allah razı olsun böyle bir başkan ben hayatımda görmedim.”

Baba Cengiz Budak ise; “Kim yardım ettiyse sesimizi duyurduysa herkesten Allah razı olsun çok mutluyum artık gurbete çalışmaya gitmeyeceğim çocuklarımın Dilan kızımın yanında olacağım" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz