HDP, 19 Ekim’de Ankara’da miting planlıyor

Halkların Demokratik Partisi, 19 Ekim Cumartesi günü başkentte yapmayı planladığı miting için Ankara Valiliği’ne başvurdu. Kayyım atamalarına karşı haftalar öncesinde planlanan mitingin kapsamı, Suriye’deki gelişmeler üzerine genişletildi. Mitinge, HDP, DBP, DTK, HDK eş başkanları da katılacak.

Haberler 17.10.2019 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi, Diyarbakr, Mardin ve Van belediyelerine 19 Austosta kayym atanmasna kar tüm illerde ald kitlesel eylem karar dorultusunda 19 Ekim Cumartesi günü bakentte yapmay planlad miting için Ankara Valiliine bavurdu. Demokrasi çin Buluuyoruz sloganyla gerçekletirilecek mitingin saati 16.00 olarak belirlendi.

MTNG DÜZENLEYECEK

Belediye Kanununa göre görevden uzaklatrlan belediye bakanlarnn durumu, çileri Bakanlnca her iki ayda bir gözden geçiriliyor. Kayym atamalarnn ikinci ay olmas sebebiyle 19 Ekimde yaplmas planlanan mitinge, Türk Silahl Kuvvetlerinin Suriyenin kuzeyine gerçekletirdii harekt nedeniyle izin verilip verilmeyecei bilinmiyor.

Mitinge, HDP e bakanlarnn yan sra Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Halklarn Demokratik Kongresi (HDK) e bakanlar ve e sözcüleri de katlacak.

Ana Sayfaya Git