HDP İl Eş Başkanları Alökmen ve Ceylan

HDP İl Başkanlığı 2. Olağanüstü kongresi yapıldı. Kongrede Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi seçilen Hülya Alökmen ile Bağlar Belediye Başkanı seçilen ancak mazbataları verilmeyen Zeyyat Ceylan İl Eş Başkanı seçildi.

Haberler 13.05.2019 - 01:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakr l Bakanl 2nci Olaanüstü Kongresi, E Genel Bakan Sezai Temellinin katlmyla düzenlendi. Kongrede konuan Temelli, Türkiyeye demokrasi ittifak ad altnda yeni seçenek sunduklarn söyledi. Temelli, Biz Türkiyeye bir kez daha demokrasi ittifak seçeneini yaratyoruz. Bu seçenek kadnlarn, gençlerin, emekçilerin buluaca bir seçenektir. Bu seçenek çoulcu, laik, demokratik bir cumhuriyetin seçeneidir. Bu seçenek hep birlikte var edeceiniz onurlu barn seçeneidir. imdi bu seçenekte buluma zaman diye konutu.

STANUL SEçMLERNE DAR HDPNN TAVRI

23 Haziranda yeniden yaplacak stanbul Büyükehir Belediyesi seçimini demokrasi referandumu olarak gördüklerini kaydeden HDPli Temelli, 23 Haziran, sadece belediye bakanl seçimi deil demokrasi referandumudur. O demokrasi referandumunda Türkiye halklar, toplumsal muhalefet, tüm samimiyetiyle mutlaka ama mutlaka bulumaldr. Bu buluma gerçekleirse belediye bakanl da meclis üyelii de kazanlr. Ama bunlardan öte Türkiyenin demokrasi yolu açlr, bar yolu açlr dedi.

L E BAKANLIINA MAZBATALARI VERLMEYENLER SEçLD

Öte yandan kongrede, HDPnin Diyarbakr l E Bakanl Diyarbakr Büyükehir Belediyesi meclis üyesi seçilip, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden uzaklatrld gerekçesiyle mazbatas verilmeyen Hülya Alökmen ile Balar Belediye Bakan seçilip, ayn gerekçeyle mazbatas verilmeyen Zeyyat Ceylan seçildi.

Ana Sayfaya Git