HDP 'Alternatif Bilim Kurulu' oluşturacak

HDP MYK toplantısı sonrası Eş Genel Başkan Mithat Sancar açıkladı: "Tartıştığımız konulardan biri de HDP olarak bir Alternatif Bilim Kurulu oluşturmaktı. Bütün ilgili bilim dallarından insanlarımızın katılacağı bir bilim kurulu oluşturmak için gerekli görevlendirmeleri ve gerekli kararları görüştük. Bu yönde girişimlerimiz de hemen bugün başlayacaktır."

Haberler 31.03.2020 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP E Genel Bakan Mithat Sancar, korona virüsü salgnna kar Alternatif Bilim Kurulu oluturmay Merkez Yürütme Kurulunda görütüklerini ve giriimlere balayacaklarn açklad.

Ankarada bulunan evinde partisinin sosyal medya hesabndan canl olarak açklamalarda bulunan Sancar, bugün Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantsnda alnan kararlara ilikin bilgi verdi.

ULUSAL KRZ KOORDNASYON MERKEZ çARISI

Dünyay tehdit altna alan ve Türkiyede de hzla yaylan koronavirüs salgnna ilikin konuan Sancar, salgna kar Ulusal Kriz Koordinasyon Merkezi oluturulmas gerektii çarsnda bulunarak, MYKda tarttmz konulardan biri de HDP olarak bir Alternatif Bilim Kurulu oluturmakt. Bütün ilgili bilim dallarndan insanlarmzn katlaca bir bilim kurulu oluturmak için gerekli görevlendirmeleri ve gerekli kararlar görütük. Bu yönde giriimlerimiz de hemen bugün balayacaktr. Topluma güvenli bilgiyi aktaracak bir odak oluturacaz. Toplumun her eyden önce güvenceli hayata ihtiyac var. Halkn güvenliini esas alan bir merkez kurulmal. Acil ihtiyaç toplumu korumaktr. Bütün kamu kaynaklar bu alana aktarlmal. Mecliste bu konuda kanunlar çkarmak için hemen gündemini deitirmeli ve çalmalarn sürdürmelidir dedi.

Ana Sayfaya Git