HDP binayı boşalttı!

Diyarbakır'da HDP binası boşaltıldı, evlat nöbetindeki aileler tepki gösterdi

Haberler 30.01.2021 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 196 ailenin 515 gündür önünde eylem yapt HDP l Bakanl, tadilat gerekçesiyle boaltld. Evlat nöbetindeki Süleyman Aydn, tadilatn bahane olduunu belirterek, Nereye giderlerse gitsinler, kesinlikle biz bunlarn peini brakmayacaz. Anne ve babalarn gözyalarna dayanamayp kaçtlar dedi.

GÖZYALARINA DAYANAMADILAR

PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 196 ailenin 516 gündür önünde eylem yapt HDP l Bakanl binas, tadilat gerekçesiyle boaltld. Parti çalmalarnn ise Yeniehir lçe Bakanlnda yürütülecei örenildi. HDP binasnn boaltlmas, evlat nöbetindeki ailelerin tepkisine neden oldu. Diyarbakrda, 2015 ylnda 15 yandayken, kaçrlan olu Özkan için nöbetini sürdüren Süleyman Aydn, HDPlilerin anne ve babalarn gözyalarna dayanamayp, kaçtn belirterek, öyle konutu:

PARTY BOALTMAYA TEPK

Görüldüü gibi HDP, buray terk ederek kaçt. HDP yöneticileri ve vekilleri artk buraya gelmiyorlar. Kürt ailelerinden kaçyorlar. Neden buradan kaçyorlar? Nereye giderlerse gitsinler, kesinlikle biz bunlarn peini brakmayacaz. HDP yöneticileri Biz tadilat nedeniyle kapattk diyor. Kesinlikle öyle bir ey yok. Anne ve babalarn gözyalarna dayanamayp kaçtlar çünkü biz çocuklarmz istiyoruz. HDPden yüzlerce battaniye çkarld. O battaniyeler neden çkt? Bizim çocuklarmz kaçrarak, getirip HDPde yatrdktan sonra daa götürüyorlar. Yüzlerce battaniyenin ne ii var burada? çocuklarmz burada yatryorlard. Artk herkes HDPnin iç yüzünü görsün. Biz onlardan açklama istiyoruz. HDPli Milletvekili Garo Paylan geldi. Burada talimat verdi, HDP binas kapatld. Nereye giderlerse gitsinler, kesinlikle biz buradan kalkmayacaz. çocuklarmz nasl götürdülerse öyle de getirecekler.

ALELER EYLEMDE KARARLILAR

Vandan 5 yl önce 15 yanda daa kaçrlan olu Baran için gelerek eylem yapan anne Solmaz Övünç, olunu HDP ve PKKdan istediini söyledi.

Yaz, k, çamur, salgn demeden eyleme devam ettiini belirten Övünç, Kar da yasa olumu almadan gitmeyeceim. Olumu nasl götürdülerse öyle de getirsinler. Kirli ellerini üzerimizden çeksinler. Ne istiyorlar garibann çocuklarndan? Olumu versinler. dedi.

Övünç, oluna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu. Anne Cennet Kabakl da olunun 6 yl önce birliine teslim olmak için giderken Tunceli-Pülümür kara yolunda PKKl teröristlerce kaçrldn anlatt.

Olumun suçu neydi? Olumu terör örgütü PKKdan istiyorum. Evladm versinler. Evladm alana kadar eylemime devam edeceim. diyen Kabakl, evlatlarna kavumak istediklerini kaydetti.

BETAA TEPK GÖSTERDLER

Buarada, HDPli Meral Dan Betan Ben HDP önündeki ailelerle görütüm açklamasna tepki geldi. Baba Celil Begda, HDP Diyarbakr il binas önünde toplanan aileler adna konutu. Begda, Betan Mecliste sarf ettii sözlerin gerçei yanstmadn söyledi. HDP il binas önünde eyleme baladklarnda HDPli vekillerin sahte açlk grevinde olduunu belirten Begda, HDP içerisinde daha önce tanan battaniyeler açlk grevi eyleminde olan vekillerin olduu iddias kesinlikle yalandr. Baknz HDP il binas içerisinde ranzalar bulunmakta ve bu ranzalar daa kaçrlan çocuklarmz için kurulan ranzalardr. Meral Dan Beta çkyor ve diyor ki Ben ailelerle görümüüm. Kesinlikle yalan söylüyor ve bugüne kadar gelip çadrda bizlerle görümedi. Ben ona vekil demiyorum ve vekil olsayd yanmzda olurdu. Y Partililer de HDP önünde evlat nöbeti tutan ailelerin yanna gitmeyiz demiler. Gelmesinler, bizim onlara ihtiyacmz yoktur dedi.

PKKYA çARI YAPSIN

HDPli Meral Dan Betaa bir tepki de Hamza Adyamann ablas Aysun Adyamandan geldi. Betan PKKya çarda bulunmasn beklediini belirten Adyaman, Biz evlat nöbetine katldktan sonra PKKnn sözcüsü baz basn kurulularnda kardeim Hamza Adyaman PKKnn kaçrmadn, o tarihte nehre düen topunu almak isterken suya kaplp öldüü haberi yapld. PKK sözcüsü baz basn organlarna kardeimin PKK tarafndan kaçrlmadn, nehre düüp öldüünü iddia etti. Ama ben bu iddiann doru olmadn, kardeimin PKK tarafndan kaçrldn ispatlayacak 5 ayr delili daha önce belgeleriyle ortaya koymutum. Babam kardeimi aramak için Süleymaniye, Hakurk, Kandil olmak üzere birçok PKK kampna gidip evladn arad. Hakurkta kendi çocuunu gördü. Evet, babam kendi kardeimi Hakurk kampnda 7-8 çocuk bir arada, bir kamyonetin bagajnda gördü. Bu araç burada duracakken, babam olum Hamza diye seslenince PKKllar arac durdurmayp oradan gönderdi. Babam bunu bize anlatt. Ben bunlar tekrardan buradan anlatmtm. HDP Milletvekili Meral Dan Beta, bunu inkar edeceine Allah kavutursun desin. PKKya sadece benim kardeim için deil, zorla kandrlan ve kaçrlan çocuklarn dönmesi için çarda bulunmasn bekliyoruz diye konutu.

HDP BZLE BR ARAYA GELMYOR

Süleyman Aydn ise 5 yl önce terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn iddia ettii olu Özkan (19) için 515 gündür HDP il binas önünde beklediklerini belirterek, HDPnin kendilerine açklama yapacana kepenklerini indirip gittiklerini söyledi. HDPlilerin evlat nöbetindeki ailelerden kaçtn, açklama yapmak istemediklerini dile getiren Aydn, HDPliler ve PKKllar artk 14-15 yandaki Kürt ailelerin çocuklarn daa gönderemiyor. PKK ve HDP eylemimizden büyük bir rahatszlk duyuyorlar. Burada bulunan HDP binasndan yüzlerce battaniye çkt, daha önce bizim çocuklarmz daa göndermeden önce bu binada tutuyorlard. çocuklarmz daa bizzat kendileri gönderdi. Bizler evlat nöbetindeki anne ve babalar olarak kesinlikle kaplarndan ayrlmayacaz. HDP yöneticileri ve vekilleri nereye giderlerse gitsinler biz onlarn peini brakmayacaz. Kepenk kapatacaklarsa kapatsnlar, biz kesinlikle kaplarndan ayrlmayacaz. Ya çocuklarmz bize verecekler ya da bizler burada öleceiz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git