HDP: Erken seçim ihtimali güçlü

Erken seçim çağrılarını yineleyen HDP Grup Başkanvekili Oluç, "İktidar kamusal ve demokratik meşruiyetini yitirmiş durumdadır. Bu kamusal ve demokratik meşruiyeti yeniden kazanmak istiyorsa bir erken seçime ihtiyaç vardır" dedi.

Haberler 18.02.2020 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Grup Bakanvekili Saruhan Oluç, iktidarn meruiyetini yitirdiini söyleyerek, erken seçim çarsn yineledi. Oluç, ktidar 2023e kadar bu koltukta oturamayacak dedi.

Mecliste basn toplants düzenleyen Saruhan Oluç, Van Milletvekili Murat Sarsaçn plakasz bir araç tarafndan takip edilmesine ilikin, lginçtir bu ahslar yüzlerini kapatarak oradan uzaklamay tercih etti. Bu plakasz araçla vekilimizin takip edilmesi meselesi bize iki ey hatrlatt biri 90larn beyaz toros dönemini. ktidar beyaz toroslar döneminin yöntemlerini kullanmaya balam. kinci olarak daha sonra terör örgütü olarak ilan ettikleri cemaatin, ite o dönemde o cemaatin savclarnn ve emniyet görevlilerinin kullandklar yöntemleri hatrlatt diy ekonutu.

Oluç, Anadolu Ajans (AA) tarafndan Sarsaçn aracnda bulunan HDP PM Üyesi Yunus Durdunun terörist olarak lanse edilmesine de tepki göstererek,Yalan haberi yayarak hem vekilimizi hem PM üyemizi zan altnda brakmay hedeflediini biliyoruz dedi.

GEZ DAVASI KUMPAS

Yarn görülecek Gezi Davasna da deinen Oluç, Ortada bombo mesnetsiz bir iddianame vardr. çinde hiçbir ey yoktur diye konutu. Oluç, Gezinin bar ve adalet talebiyle ortaya çktn ifade eden etti ve davay Geziyi kriminalize etmek için uydurulmu bir kumpas diye niteledi.

CUMHURBAKANLII HÜKÜMET SSTEMNE DESTEK YOK

Erken seçim tartmalaryla ilgili bir soruyu yantlayan Oluç, Erken seçim derken hangi tarihte olacan söylemek mümkün deil ama en azndan 2023e kadar bu iktidarn koltuunda oturamayacan söylemek mümkün. Dolaysyla erken seçim ihtimali güçlüdür dedi.

Partisinin 20 Kasm 2019 tarihinde yapt erken seçim çarsn hatrlatan HDP Grup Bakanvekili Oluç, öyle konutu: ktidar kamusal ve demokratik meruiyetini yitirmi durumdadr. Bu kamusal ve demokratik meruiyeti yeniden kazanmak istiyorsa bir erken seçime ihtiyaç vardr. Cumhurbakanl Hükümet Sistemi, toplumun ihtiyaçlarna cevap vermemektedir. Bütün kamuoyu aratrmalar Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin toplumun çounluu tarafndan destek görmediini göstermektedir. Dolaysyla bir erken seçim ihtiyac vardr ama iktidarn bir erken seçimden köe bucak kaçacan düünüyoruz. çünkü bütün kamuoyu aratrmalar iktidarn ciddi bir ekilde irtifa kaybettiini, ayn zamanda bu iktidardaki yorgunluu parçalanml gösteriyor.

Ana Sayfaya Git