Görüş Bildir

HDP: Erken seçim ihtimali güçlü

Erken seçim çağrılarını yineleyen HDP Grup Başkanvekili Oluç, "İktidar kamusal ve demokratik meşruiyetini yitirmiş durumdadır. Bu kamusal ve demokratik meşruiyeti yeniden kazanmak istiyorsa bir erken seçime ihtiyaç vardır" dedi.

HDP: Erken seçim ihtimali güçlü

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, iktidarın meşruiyetini yitirdiğini söyleyerek, erken seçim çağrısını yineledi. Oluç, “İktidar 2023’e kadar bu koltukta oturamayacak” dedi.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Saruhan Oluç, Van Milletvekili Murat Sarısaç’ın plakasız bir araç tarafından takip edilmesine ilişkin, “İlginçtir bu şahıslar yüzlerini kapatarak oradan uzaklaşmayı tercih etti. Bu plakasız araçla vekilimizin takip edilmesi meselesi bize iki şey hatırlattı biri 90’ların beyaz toros dönemini. İktidar beyaz toroslar döneminin yöntemlerini kullanmaya başlamış. İkinci olarak daha sonra terör örgütü olarak ilan ettikleri cemaatin, işte o dönemde o cemaatin savcılarının ve emniyet görevlilerinin kullandıkları yöntemleri hatırlattı” diy ekonutu.

Oluç, Anadolu Ajansı (AA) tarafından Sarısaç’ın aracında bulunan HDP PM Üyesi Yunus Durdu’nun “terörist” olarak lanse edilmesine de tepki göstererek,“Yalan haberi yayarak hem vekilimizi hem PM üyemizi zan altında bırakmayı hedeflediğini biliyoruz” dedi.

‘GEZİ DAVASI KUMPAS’

Yarın görülecek Gezi Davası’na da değinen Oluç, “Ortada bomboş mesnetsiz bir iddianame vardır. İçinde hiçbir şey yoktur” diye konuştu. Oluç, Gezi’nin barış ve adalet talebiyle ortaya çıktığını ifade eden etti ve davayı “Gezi’yi kriminalize etmek için uydurulmuş bir kumpas” diye niteledi.

‘CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNE DESTEK YOK’

Erken seçim tartışmalarıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Oluç, “Erken seçim derken hangi tarihte olacağını söylemek mümkün değil ama en azından 2023’e kadar bu iktidarın koltuğunda oturamayacağını söylemek mümkün. Dolayısıyla erken seçim ihtimali güçlüdür” dedi.

Partisinin 20 Kasım 2019 tarihinde yaptığı “erken seçim” çağrısını hatırlatan HDP Grup Başkanvekili Oluç, şöyle konuştu: “İktidar kamusal ve demokratik meşruiyetini yitirmiş durumdadır. Bu kamusal ve demokratik meşruiyeti yeniden kazanmak istiyorsa bir erken seçime ihtiyaç vardır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, toplumun ihtiyaçlarına cevap vermemektedir. Bütün kamuoyu araştırmaları Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin toplumun çoğunluğu tarafından destek görmediğini göstermektedir. Dolayısıyla bir erken seçim ihtiyacı vardır ama iktidarın bir erken seçimden köşe bucak kaçacağını düşünüyoruz. Çünkü bütün kamuoyu araştırmaları iktidarın ciddi bir şekilde irtifa kaybettiğini, aynı zamanda bu iktidardaki yorgunluğu parçalanmışlığı gösteriyor.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi