HDP, kongresinde yol haritasını açıklayacak

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, HDP'nin 20 Mayıs'ta gerçekleştirilecek kongresinde, yol haritalarını açıklayacaklarını bildirdi.

Haberler 12.05.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDPnin 3. Olaanüstü Kongresine ilikin AA muhabirine deerlendirmelerde bulunan Keresteciolu, Türkiyenin bir çka ihtiyac bulunduunu söyledi.

Cephelemeden çklmas ve bloklara bölünülmemesi gerektiini dile getiren Keresteciolu, demokrasi ve bar yolunun önemli olduunu ifade etti.

Keresteciolu, Türkiyenin huzur bulduu zamanlar bar söylemlerinin olduu zamanlardr. Bar söylemlerinin olduu zamanlarn dnda zaten bunu ifade ederek bar kurulur. Baka türlü de olmaz. Bunun için bir yol açmazsanz o zaman da ilerleyemezsiniz. Bizim ifade etmek istediimiz esas olarak budur. diye konutu.

Kongrede buna ilikin yol haritasn açklayacaklarn belirten Keresteciolu, metne ilikin çalmalarn devam ettiini anlatt.

Partisinin l Bakanlar Toplantsnn yapldn, yarn Kadn Meclisinin, 13 Maysta ise Parti Meclisinin toplanacan, MYK Toplantsnn ardndan da kongre sürecine girileceini kaydeden Keresteciolu, kongrede HDPnin tutuklu milletvekillerinin de ana gündem olacan vurgulad.

- Bitirmenin snma hareketleri

Meclisin çalma biçiminin Türkiye demokrasisi açsndan ciddi bir ayp olduunu savunan Keresteciolu, Türkiyenin çok ciddi, sarsc gündemleri var. nsanlarn ciddi sorunlar var. Bu hafta içerisinde çok ciddi biçimde gördük. Meclis açlyor ve doru dürüst hiçbir ey görüülmeden kapatlyor. Kimse, Meclisi bakanla endeksleyemez. u andan itibaren bunlar bitirmenin snma hareketleridir. deerlendirmesini yapt.

Ana Sayfaya Git