Görüş Bildir

HDP, kongresinde yol haritasını açıklayacak

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, HDP'nin 20 Mayıs'ta gerçekleştirilecek kongresinde, yol haritalarını açıklayacaklarını bildirdi.

HDP, kongresinde yol haritasını açıklayacak

HDP'nin 3. Olağanüstü Kongresi'ne ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Kerestecioğlu, Türkiye'nin bir çıkışa ihtiyacı bulunduğunu söyledi.

Cepheleşmeden çıkılması ve bloklara bölünülmemesi gerektiğini dile getiren Kerestecioğlu, "demokrasi ve barış yolu"nun önemli olduğunu ifade etti.

Kerestecioğlu, "Türkiye'nin huzur bulduğu zamanlar barış söylemlerinin olduğu zamanlardır. Barış söylemlerinin olduğu zamanların dışında zaten bunu ifade ederek barış kurulur. Başka türlü de olmaz. Bunun için bir yol açmazsanız o zaman da ilerleyemezsiniz. Bizim ifade etmek istediğimiz esas olarak budur." diye konuştu.

Kongrede buna ilişkin yol haritasını açıklayacaklarını belirten Kerestecioğlu, metne ilişkin çalışmaların devam ettiğini anlattı.

Partisinin İl Başkanları Toplantısı'nın yapıldığını, yarın Kadın Meclisinin, 13 Mayıs'ta ise Parti Meclisinin toplanacağını, MYK Toplantısı'nın ardından da kongre sürecine girileceğini kaydeden Kerestecioğlu, kongrede HDP'nin tutuklu milletvekillerinin de ana gündem olacağını vurguladı.

- "Bitirmenin ısınma hareketleri"

Meclisin çalışma biçiminin Türkiye demokrasisi açısından ciddi bir "ayıp" olduğunu savunan Kerestecioğlu, "Türkiye'nin çok ciddi, sarsıcı gündemleri var. İnsanların ciddi sorunları var. Bu hafta içerisinde çok ciddi biçimde gördük. Meclis açılıyor ve doğru dürüst hiçbir şey görüşülmeden kapatılıyor. Kimse, Meclisi başkanlığa endeksleyemez. Şu andan itibaren bunlar bitirmenin ısınma hareketleridir." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi