HDP Mardin milletvekilleri mazbatalarını aldı

HALKLARIN Demokratik Partisi'den (HDP) Mardin milletvekilleri seçilen Mithat Sancar, Pero Dündar, Tuma Çelik ve Ebru Günay, il seçim kuruluna gelerek mazbatalarını aldı. Töreninin ardından adliye önünde açıklama yapmak isteyen HDP'li vekillere polis izin vermedi.

Haberler 03.07.2018 - 11:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Adliyesine gelerek mazbatalarn alan HDP Mardin milletvekilleri Mithat Sancar, Pero Dündar, Tuma çelik ve Ebru Günay, HDP l E Bakanlar Eylem Amak ve Ali Sincar ile partililer ile birlikte adliye çknda açklama yapmak istedi. Ancak polisin izin vermemesi üzerine, HDPli vekiller, Karayollar Parkna giderek burada açklama yapt.

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, AK Partili milletvekillerine adliye binas önünde açklama için izin verildiini hatrlatarak, kendilerine izin verilmemesine tepki gösterdi. HDP Sincar, Halkmzn hakl talepleri Mecliste bu arkadalarmz tarafndan gür bir ekilde savunulacaktr. Mardindeki ve Türkiyedeki tüm sorunlarn takipçisi olacaklardr. Bu konuda kendileri bize söz vermitir. Sözlerini tutacaklarn biliyoruz. Kendilerine güveniyoruz. 7 Hazirandan sonra bu benim üçüncü mazbata alm. 7 Haziran, 1 Kasm sonras mazbatalar aldktan sonra adliye çknda gayet açk bir ekilde adliye binasnn merdivenlerinde basn açklamamz yapyorduk.

imdi ise bize geldi dediler ki basn açklamasn yapamazsnz. Valiliin karardr. Valilik seçim dönemi boyunca pek çok basky ve ihlali engelleyemedi kendisi ayn zamanda içinde bulundu. Valilik seçim akam kutlama ad altnda Mardinin trafiini felç eden o konvoylar gösterilere ses çkarmad. Bizim 20-30 gencimizin kutlanmasna izin vermedi. imdi de çok doal çok insani çok medeni bir ey olan basn açklamamza izin vermedi. Buna bir yasak getirmenin anlam vermek gerçekten çok zor. Ama biz gerçekten biliyoruz. Biz bu yasaklarla bu keyfi yönetimi anlay ile sonuna kadar mücadele edeceiz. Mazbatalar Mardin halknn oy veren vermeyen her bir bireyin iradesine içeriyor. Biz bu iradenin gereini sonuna kadar yapmaya arkadalarmzla birlikte söz veriyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git